donderdag 26 november 2009

Internet maakt 'verloren liefdes' gemakkelijker te vinden

Todd en Janelle ging naar naburige middelbare scholen in Noord-Californië, in de landelijke gemeenten waar tieners kruiste de wegen in grote wielen, jacked-up trucks.

Todd, hoewel, reed een zilveren Porsche.

Ze ontmoetten elkaar bij McDonald's - "liefde op het eerste gezicht met een zijde van frieten, 'zei ze.

Tijdens een datum op Fisherman's Wharf in San Francisco, Janelle herinnerd, een vreemdeling afgegeven het paar een "kussen overtreding."

"Hij bedankte ons voor het verspreiden van besmettelijke geluk."

Maar Todd had dienst in het leger, en zijn laatste opdracht zou hem naar Korea.

Vastbesloten om hun liefde levend te houden, Janelle dreef hem naar de luchthaven in 1986. Ze schreef hem elke dag, maar bereikte woord Todd dat ze een relatie had met anderen. Hoewel de roddel vals was, Todd trok zich terug.

"Ik was er kapot van," Janelle zei, "maar ik ging door."

Ze was verloofd met iemand anders. De nacht voor haar huwelijk, poriën ze door foto's in haar "Todd vak" bidden dat hij zou laten zien en klop haar weg.

In 1997, het huwelijk Janelle's ontrafeld. Op zoek naar comfort, keerde ze terug naar huis om haar ouders. Ze had een vreselijke gevoel dat er iets ergs was gebeurd met Todd, dus ging ze door haar foto's weer.

Later die week, zocht ze naar Todd op het internet - en vond hem in Los Angeles.

"Een of andere manier slaagde ik een bericht achter te laten," zei ze. "Twee dagen later, toen ik zijn stem hoorde, mijn hart smolt."

Het vinden van een verloren liefde gebruikt om vereisen een groot aantal telefoon boeken, een prive-detective of geluk.

Vandaag kunnen liefhebbers van oude typt u een naam in Google.

Meest romantische reünies, zei Nancy Kalish, een psycholoog aan de California State University, betrekken eerste of vroege houdt - de betrekkingen tussen iemands tieners en vroege 20s.

Een expert op het gebied opnieuw in de actualiteit romantiek, zei Kalish verloren andfound romances zijn verrassend succesvol, mits beide partners zijn niet anders als ze weer gehecht.

In haar eerste steekproef van 1.000 verloren-en-gevonden liefhebbers leeftijd 18 tot 95, bijna drie kwart bleven bij elkaar na een decennium van onderzoek. Wanneer deze laatste minnaars met elkaar trouwden, hun aantal echtscheidingen na vier jaar was niet meer dan 1,5 procent.

Meestal, tweede huwelijken zijn relatief kwetsbaar: In het grote publiek, ongeveer een kwart van alle paren die hertrouwen krijgen weer gescheiden binnen vijf jaar.

"Veel van de koppels (die opnieuw in de actualiteit hun banden) groeiden samen of gedeelde vrienden en waarden," Kalish gezegd. "Ze bracht vormende jaren samen en werd elkaars standaard voor alle romans sinds.

Voor alle kracht en veerkracht van doen oplaaien romantiek, heeft echter Kalish ontdekte een donkere kant: Meer van de ontmoetingen zijn onverwachte, en veel van deze mensen zijn weggevaagd door gevoelens ze niet weten dat ze nog hadden, in de handel huwelijken - ook goed huwelijken - in gevaar.

In haar nieuwste monster meer dan 60 procent van de verloren liefde reünies betrokken zaken.

Haar meest overtuigende conclusie: de macht van cataclysmische aangewakkerd liefde. Hoewel de meeste zaken gewoon niet breken huwelijken, reünies met de eerste of begin liefdes zijn meer risicovol.

Sommige van de mensen die ze ontmoet tijdens haar onderzoek was bereid geweest om alles te verliezen - hun kinderen, vriendschappen, bedrijven - te samen.

Dergelijke romances zou zo onuitwisbaar en zo intens omdat ze zijn gesmeed in de hormonale vuur van de tiener hersenen.

Die herenigd met een eerste of vroege liefde na jaren zijn "gelijktijdig gebombardeerd met de duizelig, ontplofbaar, zeer kortstondige seksuele maar chemicaliën van nieuwe liefde in combinatie met de uiterst bevredigend, diep ontspannen chemische stoffen die op lange termijn liefde, 'zei ze.

Dat is zinvol om psychiater Thomas Lewis, auteur van A General Theory of Love.

"De adolescente brein is blootgesteld aan verhoogde niveaus van testosteron en progesteron, de steroïde geslachtshormonen die betrokken zijn bij seksuele intensiteit," zegt hij.

Van de 1.600-verloren liefde reünies studeerde ze in 2004-05, ongeveer 62 procent betrokken zaken (vergeleken met 30 procent in voorgaande jaren).

De meeste echtgenoten realiseren zich niet het risico wanneer een partner kondigt aan dat eerste e-mail van een middelbare school vriend: als de vriend is van het andere geslacht, zegt ze, alarmbellen moeten afgaan.

Evenzo: "Als je getrouwd bent, denk lang en hard voordat u contact met die eerste liefde. Je leven kan altijd worden veranderd."

Dating, Sex & Vriendschap: een open en eerlijke Guide to Healthy Relationships

dinsdag 24 november 2009

Tips voor het Groot ontmoetingsplaatsen voor Dating

Soms is het echt moeilijk kan zijn om te beslissen waar te gaan op een datum. Het algemeen gebeurt dit omdat er zoveel aspecten moet je rekening mee houden dat het kiezen van een leuke locatie kan een stressvolle ervaring geworden. Hier zijn een paar tips op een goede locatie voor een datum:

Films of een concert-Scan de lokale kranten voor films die spelen of concerten of speelt dat jij en je date misschien geïnteresseerd

Outdoor activiteiten-Een goed idee voor een leuke datum is vaak iets te doen dat geen een van jullie eerder hebben geprobeerd. Dit kan iets eenvoudigs als skaten of iets zo spannend als duiken of zelfs sky-diving! Het doel van een dergelijke datum zou zijn om geheel nieuwe herinneringen samen creëren door het opbouwen van wederzijds goed gevoel.

Art galerie of een museum-Als je niet echt in de buitenlucht of u wilt iets binnenshuis doen, dan een bezoek aan een galerie of museum is een geweldig idee. Het geeft je tijd om op te hangen samen en iets niet-controversiële bespreken.

Picknick-eten buitenshuis als op een picknick is een geweldige manier op te los met je date. Het is moeilijker om op uw beste manieren eten wanneer je zittend op het gras te eten met je handen of alleen het park bank. Kortom, je bent het creëren van een informele sfeer, zodat u twee kan hebben wat licht, easy-going gesprek.

Wanneer je het kiezen van een locatie voor uw datum, het algemene idee is om iets te vinden dat zowel van u zal bevallen en dat is binnen uw budget. Zodra u hebt gekozen uw locatie dan gewoon dingen te laten stromen als ze wil. Gebruik de voorgaande tips om je slag te gaan.

Drive-By Dating