zondag 25 november 2012

Dating als een feministische


Dating als een feministische kan zijn ... moeilijk. En het is niet iets dat de feministische gemeenschap praat over zo vaak. Een paar jaar geleden, vond ik mezelf googlen 'feministische dating ", op zoek naar advies over hoe de dating wereld te navigeren als een feministisch. Mijn zoektocht leverde een slechts een paar nuttige resultaten en in 2011, Samhita Mukhopadhyay's Verouderde: Waarom Dating is verpest Your Love Life werd omarmd als een heilige tekst van mijn feministische vriendinnen en ik

Schrijven over het persoonlijke leven van feministen is een van mijn bloggen niches. We hebben de neiging om te analyseren en onze buitenkant werelden bespreken lengte-en terecht, het moet een aantal ernstige feministische help-maar ik vind het nuttig om te kijken naar invloed feminisme's op mijn persoonlijke leven. Feminisme doordringt alle aspecten van mijn leven, van de carrière die ik heb, ervoor gekozen om de manier waarop ik onderzoeken mannen en vrouwen deodorant verpakking voor gender marketing, om de mensen die ik kies-to-date en partnerschappen te vormen met.

Ik werd onlangs geïnterviewd door een journalist in Londen over dating als een feministe en ons gesprek met een goed overzicht van een aantal van de uitdagingen, nuances en jackpots die afkomstig zijn van de zogenaamde feministische dating.

Zonder verdere adieu, hier is mijn twee centen over dating als een feministische:

Er is een ongelooflijke hoeveelheid misvatting over feminisme zelf en het is een zeer gestigmatiseerd en verkeerd begrepen identiteit. Ik zou definiëren feminisme meeste gewoon als een collectieve inspanning van alle en enige geslacht geïdentificeerd mensen die werkt aan gelijkheid over de hele linie, met inbegrip van te bereiken, maar niet beperkt tot geslacht, seksualiteit, ras, klasse, en gehandicaptenbeleid. Omdat het feminisme wordt verkeerd begrepen door de meerderheid van de mensen, dating als een feministische kan een hele uitdaging zijn, zoals je misschien al ondervonden.

Straight-geïdentificeerde feministen worden vaak ondervraagd over "man haten. 'Feministen niet mannen haten, we kunnen er niet tegen als ze niet herkennen hun voorrecht en het aangaan van seksistisch gedrag. Lijkt vrij eerlijk tegen mij.

"Dus je bent niet lesbisch?" Dat is een andere lijn we allemaal veel gehoord. Nee, niet alle feministen lesbisch zijn. Sommige toevallig, net als sommige van het grote publiek homo is. Maar feministen hebben over het algemeen een goed begrip van de vloeibaarheid van de seksualiteit, ongeacht hoe ze bepalen hun seksualiteit.

Voor degenen die zich afvragen hoe het is op heden een feministe, dit is wat ik zeg zal houden: Of het nu een vrouw, man of geslacht niet-conforme feministische dat je aan het daten bent, zullen ze waarschijnlijk hartstochtelijk bewust zijn van de sociaal-politieke kwesties en hoe ze spelen in hun persoonlijke en openbare leven, zij zullen begrijpen de nuances van de seksualiteit en het absurde verwachtingen en beperkingen op het vandaag nog. Zij zullen de slaapkamer dus met jou op ontdekkingsreis in een bevrijdende en progressieve manier. Verkrachting cultuur en slet schaamte zal geen toegang meer tot je relatie als je uit een feministisch. Het duurt een progressieve en gepassioneerde persoon om een ​​feministische date, maar ze zullen waarschijnlijk zichzelf te vinden als onderdeel van een vervulling, leren gevulde en inspirerend partnerschap.

Dit wil niet zeggen dat elke feministische maakt deel uit van een perfecte relatie-feministen zijn niet immuun voor dating geweld, misbruik of disfunctionele relaties. Ik heb een deel van mijn eerlijk aandeel van disfunctionele, ongelukkig partnerschappen. Net als ieder mens, heeft zij genomen tijd voor mij om gezonde grenzen, verwachtingen, en dating praktijken vast te stellen. Omdat het een feministische is geen wondermiddel voor het dateren van problemen, maar als je iemand die respecteert en naar waarde bezig gelukkig met uw feministische identiteit uit, je feministische identiteit kan groeien in prachtige persoonlijke manieren, in tegenstelling tot de manieren waarop het zou politiek te groeien in een meer publieke domein.

Ik ben momenteel in een betrokken, liefdevolle relatie met een vrouw die bewondert en steunt ten volle het feit dat mijn wereld draait om feminisme. Om helemaal eerlijk te zijn, heb ik vond het veel gemakkelijker om in deze relatie dan mijn eerdere degenen met mannen. Ik denk dat onze gedeelde ervaring als vrouwen in een patriarchale samenleving heeft ons toegestaan ​​om een ​​relatie op feministische waarden op te bouwen. Dit wil niet zeggen dat mannen niet kunnen prachtig zijn feministische partners, maar ik had nooit veel geluk vinden van een.

Op verschillende momenten in de tijd, vrienden raadde me aan om minder vooruit met mijn feministische identiteit op het ontmoeten van iemand in een bar of tijdens een eerste date, maar ik sterk het niet eens met dit advies. Mijn academische en professionele loopbanen zijn beide rond feminisme, niet dat veel van mijn vrije tijd wordt besteed aan het lezen van feministische literatuur, bloggen over feminisme, of vrijwilligerswerk bij Planned Parenthood of een abortus fonds te noemen.

Dus, ik zou nooit proberen om de grote rol die het speelt in mijn leven te verbergen. Ik probeer niet om agressief pronken ofwel-het komt heel natuurlijk als ik vroeg naar mijn werk, interesses, studies, enz. Toen ik sprak met of op een datum met iemand die niet erg vertrouwd zijn met de waarden feminisme's , ik zou hen met een beetje uitleg waarom ben ik een feminist (dat ik geloof in de gelijkwaardigheid van alle mensen, ongeacht ras, seksualiteit, gender, klasse, vermogen, enz.) en ze meestal ervaren een ah-ha! moment. Dus het was meestal een groot leermoment dat me in staat om feminisme destigmatize voor iemand en hen te voorzien van een kijkje in mijn waardesysteem.

Vaak, mensen dachten dat ik die "te gespannen" toen ik een ophef over zaken als straat lastiggevallen of seksistische reclame. Er waren tijden dat de mensen zeker niet mijn feministische gedachten en daden waarderen, maar dat meestal geserveerd als een rode vlag voor mij om mijn relatie te heroverwegen met hen. Mijn advies is het creëren van een feministische dating lakmoesproef dat voelt u zich zelfverzekerd en comfortabel.

Ik ben het absoluut denken dat romantische partnerschappen profiteren van het feminisme, omdat het streeft naar waarden van gelijkheid en respect. Als beide mensen in een relatie worden geïnvesteerd in het hebben van een 'feministische relatie, "ik denk dat het zeker helpt bij het creëren van een liefdevolle, gelijkwaardige en respectvolle samenwerking.

Dus waar wacht je nog op? Ga je feministische partner in crime! En als je je niet goed voelt bereid op dit ogenblik toe, krullen op de bank voor een date met Miriam Zoila Perez is de Radical Doula Guide. Zowel het geluid behoorlijk vervullen voor mij.

Sara is een eigenzinnige feministe, kaasliefhebber en reproductieve rechtvaardigheid strijder. Ze studeerde af aan de feministische utopie van Bryn Mawr College in december 2011, waar ze studeerde politieke wetenschappen en gender & seksualiteit studies. Sara woont momenteel in Washington, DC, waar ze werkt voor de Reproductive Health Technologies Project. Als ze niet bezig met het aanbieden van openbare financiering voor abortus, het verwijderen van de leeftijd beperking van noodanticonceptie, of het verslaan van persoonlijkheid facturen per dag, kan Sara te vinden bloggen, bloggen, bloggen en twattering 's nachts.

Guide till Double Dating