vrijdag 15 juni 2012

Online Dating maakt en Breaks Relaties Study Finds


Door Andrew Stern

(ANP) - De helft van de Amerikaanse volwassenen iemand kent die liefde gevonden online, en terwijl de Internet speelt een belangrijkere rol dan voorheen bij het starten van relaties is het ook een forum voor het vreemdgaan en leugens die hen eindigt, volgens een onderzoek uit op maandag.

Uitgebracht aan de vooravond van Valentijnsdag, het overzicht van 1000 mensen in opdracht van marketing consultant Euro RSCG Worldwide vond een op de vijf zei dat ze hebben een romantische of seksuele relatie online te starten. Negenenveertig procent kende iemand wiens relatie begon op die manier.

Omgekeerd, een derde van de respondenten de ondervraagden eerder deze maand wist iemand wiens relatie beëindigd als gevolg van online acties, en driekwart gelooft sterk seksuele communicatie online uitgevoerd buiten een relatie gebaseerd vreemdgaan.

Online romantiek is voortgekomen uit de vroege dagen van het flirten in een chatroom of 'cyberseks' tussen de vreemdelingen die niet van plan vergadering had in persoon.

"Wat mensen online heeft online bleef, voor het grootste deel," Euro RSCG Chicago Group President Norm Yustin gezegd. "Nu onze twee werelden worden gemengd, en de mensen die we ontmoeten online en hoe we ons gedragen op sociale netwerken van invloed is op ons thuis en op het werk -. Voor goed of slecht"

Deception is een constante online risico's, en twee universitaire communicatie professoren vonden in hun onderzoek dat 80 procent van de 78 profielen ze bemonsterd uit matchmaking websites afgedwaald van de waarheid tot op zekere hoogte.

De professoren geïdentificeerd behulpzame aanwijzingen over wie zou kunnen uitrekken of krimpen, de waarheid over zichzelf: Liars neiging om de first-person voornaamwoord "I" te vermijden om zich te distantiëren van hun leugens, ze vaak werkzaam ontkenning als "niet saai" in plaats van dan "spannend", en ze hielden hun self-assessments kort.

"Hoe minder ze schrijven, hoe minder onware dingen die ze kunnen hebben om te onthouden en later te ondersteunen", zegt Catalina Toma van de Universiteit van Wisconsin-Madison, die samen met Jeffrey Hancock van de Cornell University.

Gewicht werd gelogen over het meest, met vrouwen uit door een gemiddelde van 8,5 pond (3,9 kg) en mannen met 1,5 pond (0,7 kg). Half Fudged hun hoogte en een op de vijf gelogen over hun leeftijd.

"Op een dag kunnen er software om u te vertellen hoe groot de kans is dat de schattige persoon wiens profiel u op zoek bent op ligt is voor u, of zelfs dat iemand wordt misleidende in een e-mail," Toma gezegd. "Maar dat kan een tijdje duren."

(Bewerken door Daniel Trotta)