donderdag 8 april 2010

The Pursuit of Dating


Op een middag, in een overvolle coffeeshop, het Professional Dater zag een man die ze leuk vond. Onaangenaam bewust van zichzelf, ze groeide nog steeds, het verlies van haar gedachtengang. Ze trok aan haar trui, transpiratie breken snel.

"Ik ben zo nerveus," zei deze vrouw, die maakt een levend onderwijzen hoe anderen om liefde te vinden.

Omdat The Professional Dater, ondanks al haar jaren van know-how en ervaring, niet sluitend is. Omdat The Professional Dater, voor beter en slechter, is op dit moment single. En omdat ze heeft al besloten wat ze gaat doen.

Ze schreef haar telefoonnummer op een stukje papier. Net haar nummer. Geen naam. Geen uitleg. En toen de man in het blauwe shirt liep door haar tafel, ze draaide zich plotseling in haar stoel en zonder een woord of zo veel als een slepende blik onhandig het papier in zijn hand geplant.

"Je moet proberen," zei ze. "Je moet risico's te nemen. Dat is wat ik mijn klanten te vertellen."

Haar naam is Alma Rubenstein. Ze is 37 jaar oud en de oprichter van The Professional Dater, een lokaal bedrijf dat persoonlijke romantiek Consulting biedt, ze is een dating coach, matchmaker en adviseur op het gebied van het hart, kledingkast en kinderlokkerij.

Zij is een voormalige actrice die af en toe vindt werk doet tv-commercials, waarvan de laatste een online advertentie voor Norton, de antivirus software-bedrijf. Eenmaal in een tijdje krijgt ze kleine inkomsten uit royalty's voor een film waarin ze een beetje rol.

Maar als je haar herkennen, is het waarschijnlijk van een van de vele reality dating laat zien dat ze is verschenen in, waaronder "The Bachelor ',' Blind Date ',' Chains of Love en" Single in LA "-" om de werkelijkheid cheesy dating toon die de mensheid kent, 'zei ze, "en ik ben nog steeds single."

Ze is, voor degenen die echt weten haar kwetsbaarder dan ze lijkt. In haar eigen liefdesleven - haar eigen zoektocht naar een partner - haar uitspraak is niet perfect, en ze niet altijd de praktijk wat ze predikt. Dus, hoe ze in aanmerking voor het coachen van het verliefde?

Ze kan verwijzen geen formele referenties buiten het feit dat ze studeerde psychologie aan de universiteit. Ze is echter altijd de romantische en bereid om risico's te nemen anderen niet. Haar informele geloofsbrieven lijken een genuanceerde gevoel van empathie, en een reis van duizend mijl van haar eigen tests en mislukkingen. En ze is persistent.

"Het feit dat een actrice van 10 jaar, de hele wereld werd afgewezen. Ik weet niet eens hoort het woord 'nee' meer, 'zei ze.

Als de industrie, haar lijn van het werk is klein en discreet, hoewel anecdotally dergelijke diensten lijken te groeien, ondanks - of misschien wel dankzij - de proliferatie van online dating diensten zoals Match.com, die Rubenstein zelf heeft gebruikt.

"Ik merkte er tonnen van online dating diensten nog niet iedereen zich nog steeds verblijft single," zei Rubenstein. "Er was niemand om de kloof tussen de mensen en de diensten brug. Ik geef het onderwijs."

Het is niet goedkoop. Ze kosten opwaartse cliënten van $ 2.000 aan de raadsman hen voor vijf weken, minder als ze willen een dag overleg en makeover, wat zij noemt een "kamikaze" sessie. Het werk kan worden intensieve en zeer persoonlijk. Het is niet ongewoon voor de tranen te vergieten, en geheimen onthuld. Slechte gewoonten kunnen worden doorbroken. Nieuwe schoenen kunnen worden aangeschaft. Nemen van risico's wordt aangemoedigd.

Single zijn en het zijn de Professional Dater "gaat twee kanten op," zei Nawell Huff, een dating coach die werkt met Rubenstein. "Mensen denken: 'Is ze echt gaan om mij te leren wat ik moet weten?' Maar ze denken ook dat het beter is, omdat we kunnen begrijpen wat ze doormaken. "

Rubenstein hosts speed-dating nachten, en mixers, en in het algemeen leidt een leven dat kan worden omschreven als een vorm van de harde lijn, militante activisme singles: "Wees altijd flirt-ready. Is uw schone auto? ... Weg met je lelijke kleren. al je kleren moet je goede kleren. mensen verhongeren om een verbinding te maken! Vrouwen willen mannen worden direct! Loop niet weg van dat rare gevoel in je buik, ren naar het! "

Naast Huff, ze maakt gebruik van drie andere coaches van verschillende leeftijden en een Office-assistent, en heeft een zakenpartner.

Brian Ford is in vele opzichten een typische cliënt. Hij is 39, net gescheiden, een ontwerper van software voor Microsoft, waar hij heeft gewerkt voor meer dan 10 jaar - dat is waarom geld "was niet zo'n probleem" bij de aanwerving Rubenstein. Hij had niet veel datum voordat hij zijn vrouw ontmoet aan wie hij was zes jaar getrouwd, en heeft niet gedateerd, aangezien veel.

Ford voldaan Rubenstein singles op een evenement in een casino genaamd "Leap for Love." Ze had er een stand. Hij was binnen enkele minuten verkocht. "Ze praatte over haar eigen kwetsbaarheden, zei Ford. "Ze leken erg down to earth en begrip."

Tijdens hun tweede sessie, ze ontleed zijn persoonlijke leven, het sorteren van de ongezonde relaties ze denkt dat hij heeft met zijn ex-vrouw, moeder en broer. Ze stootte hem aan te boren in zijn passies buiten het werk. Binnen enkele maanden nam hij ontslag. Het is een fijne lijn tussen therapeut en datum coach.

"Een therapeut is niet van plan om u te vertellen aan uw neus haren knippen, 'zei ze," of je vleugel vrouw, of je vast met iemand, of gaan winkelen met je mee. "

Voor het huren van haar is om iemand in te huren om je heel eerlijk zijn, erg proactief beste vriend voor vijf weken. Zij zal u bruidegom en kleed je en je compliment, kritiek op u, u en reparatie. Ze leert je, in zekere zin, hoe voor haar te zijn. Ze is erg goed in het single zijn. En, zoals ze opmerkt, ze is niet zeker als dat een goede zaak of een slechte zaak.

Ze is al twee keer, maar in de liefde is nooit getrouwd geweest. Ze heeft goede en slechte beslissingen. Maar geluk kan veranderen in een minuut Seattle, en een paar dagen nadat ze in aanraking met de blauw-shirted man in het koffiehuis, haar telefoon ging en hij vroeg haar uit. Een week later werd hij 'geweldig', en kort daarna meldde ze in een ander e-mail, "Typisch Seattle man. Behoefte helpen duwen de envelop. Ik ben in een constante strijd met passieve mannen. Help!"

Rubenstein gevonden zichzelf te kiezen voor een vertrouwde troost: Het was een leerrijke ervaring, iets wat ze kon vooruit te helpen, misschien gebruiken in begeleiden van de cliënten. Zoals voor zichzelf ... Nou, de Professional Dater is nog steeds single. Maar ze heeft hoop.

?? ??? ?? ? ???