zondag 19 juni 2011

Zou schrijf je een Dating Reference voor uw vrienden?


Een relatief nieuwe trend in online dating lijkt te hebben genomen te houden. Of in ieder geval zijn er verschillende online dating niche sites gelanceerd in de afgelopen jaren met vergelijkbare doelstellingen: om je vrienden te draaien en geliefden in uw eigen persoonlijke dating matchmaker.

Het concept is niet nieuw. Mensen zijn het opzetten van data voor vrienden en geliefden zo lang als datering heeft bestaan. Maar het nemen van dit idee, verplaatsen naar het web en vervolgens om te zetten in een social networking site voor daters en koppelaars? Haar een interessant concept, dat zou kunnen werken mits (a) u persoonlijk genoeg goedbedoelde vrienden willen aanmelden om het instellen van, en (b) vele, vele anderen op geen enkele wijze verbonden met je hetzelfde doen.

Cupid's Lab is een van de vele dergelijke sites, die gratis lidmaatschappen aan zowel Matchmakers en daters. Hoewel hun site is simpel en de kopie een klein beetje misleidend (Ik zou sterk aanbevelen vermelden dat iedereen kan inschrijven - ook voor mensen in een relatie - pas na het uitleggen van de concept), kunnen ze op iets. Mits zij kunnen een groot genoeg gebruikersgroep te trekken terwijl u de site gratis, betwijfel ik het idee van een social networking site voor mensen die om anderen te ontmoeten voor het dateren van doeleinden zou een moeilijk te verkopen op de lange termijn zijn. Een LinkedIn voor daters, als je wil.

Zou u zich aanmeldt voor een van deze vormen van online dating / social networking sites? Voor jezelf? Naar een vriend aanbevelen? Waarom wel of waarom niet?