zaterdag 16 juli 2011

Hoe Facebook veranderd Dating As We Know It


Sinds de komst jaar geleden - op een moment dat het merendeel van de studenten Carroll was in de middelbare school - Facebook is erin geslaagd om zichzelf ingrain in ons dagelijks bestaan, en de manier waarop we kijken naar zowel onze vriendschappen en romantische relaties veranderen. Het is moeilijk voor te stellen een tijd waar we niet horen de woorden "poke", "kruip", of "Facebook officiële" in de dagelijkse conversatie. En leuk vinden of niet, het populaire sociale netwerk site is hier te blijven.

Mashable.com, een van de grootste van het internet nieuwsbronnen voor alle dingen social media, onderzocht de manier waarop Facebook is veranderd dating en kwam met een aantal belangrijke punten die studenten waarschijnlijk eens kunnen worden. De eerste, het geeft de gebruiker de kans om obsederen - meer dan gebruikelijk - over hun significante andere (of potentiële significante andere). Hebben ze schrijven op mijn muur? Zal hij of zij porren me terug? Ze hebben me niet in hun profielfoto, wat geeft? Deze angsten kunnen leiden tot Facebook stalking (beter bekend als "kruipen"), en een klap voor het vertrouwen van de gebruiker.

Een ander nadeel Facebook heeft geleverd aan de dating wereld is de mogelijkheid om voortdurend zien wat uw ex-partner is aan - of je het leuk vindt of niet. Het is al moeilijk genoeg om weer op je voeten na een breuk, maar met te kijken naar berichten in je newsfeed te zien dat hij of zij is zo blij om weer single, of met hun nieuwste Main Squeeze, kan worden ruw. De eenvoudigste manier om dit te omzeilen is gewoon om defriend je ex, maar als je niet kunt breng jezelf om dat te doen, een andere optie is het blokkeren van hun berichten worden weergegeven in uw newsfeed.

Houd in gedachten dat als er iets is "Facebook officiële", iedereen kan dat zien. En dat geldt ook als je uit elkaar. Breaking up op de social networking site is onhandig en ongemakkelijk - onder al je vrienden en klasgenoten zien dat je plotseling single bent - en het risico lopen dat iemand "houden van" uw nieuw-single ex is veranderd Burgelijke staat - kan enigszins overweldigend. Het beste ding om te doen in deze situatie is om te verblijven stijlvol - een deprimerend statussen of graaft bij je ex te vermijden. Houd het drama tot een minimum beperkt en je kunt de pinda galerij te houden van klokgelui inch

Tot slot - vergeet niet om de privacy-instellingen te gebruiken en het gezond verstand te gebruiken, terwijl op de site. Gewoon omdat Facebook is zo'n gemeengoed ding in ons leven mag niet zeggen dat u laat uw hoede. Praktijk veilig gedrag op Facebook - en alle sociale netwerk sites - zodat je niet iets later achtervolgen je.


woensdag 13 juli 2011

iWould Promises Afwijzing-Free Romance


Door Katherine Bindley

Facebook is al lang een hulpmiddel voor het testen van de romantische wateren geweest, met de cyclus gaat iets als: U stuurt een vriend verzoek, krijg je toegang tot een profiel en dan je steel.

Flat out te vragen iemand of ze geïnteresseerd zijn is niet alles wat nodig is als je zo veel verzamelen via de natuurlijke van de site constructen. U kunt uw verpletteren de relatie van status, overanalyze lichaamstaal in hun foto's voor het bewijs van een significante andere, en stuur dan een schijnbaar moeiteloze bericht dat eigenlijk duurde twee uur om te componeren.

Toe te voegen aan de echte teen-dips van Facebook dating is een nieuwe app genaamd iWould, een oogje wens-lijst van soorten gelanceerd vorige maand door Columbia University MBA-afgestudeerden Jon Budish, 28, en Tariq Chaudhri, 27.

De applicatie stelt u in staat om te gaan door je vriendenlijst en overal kiezen uit een tot tien personen je zou geïnteresseerd zijn in romantisch. De applicatie kruisverwijzingen je lijst met die van je vrienden ook met behulp van de app. Als iemand die je geselecteerd je op hun lijst, zult u allebei een aankondiging van de wedstrijd.

"We proberen mensen te helpen verbinden met iemand die ze hebben een harde tijd verbinden met, iemand in je leven," Mr Budish gezegd. Betoogde hij, in plaats van ironisch genoeg, dat het starten van een relatie met iemand kan moeilijk zijn als je soort van al kennen, "Soms is dat het moeilijkste deel van dating."

De app heeft tot doel uit te sluiten de mogelijkheid van afwijzing met de bepaling dat als de rente is niet wederzijds, je geliefde nooit zullen weten: Lijsten zijn prive aan de gebruikers. Het downloaden of "smaak" van de app is openbaar al, dus je vrienden zullen weten dat je iWould gebruikt.

Hoewel de app is open voor iedereen op Facebook, is het team op dit moment gericht op marketing inspanningen om acht hogescholen en universiteiten, waaronder Cornell, Duke en Columbia. De heer Budish, die ooit werkte bij Facebook, zei een trage uitrol is een onderdeel van zijn strategie. Op dit moment, de app heeft meer dan 3.000 maandelijkse gebruikers en is verantwoordelijk voor 163 wedstrijden. Het bedrijf kreeg onlangs een waardering van $ 750.000 ten opzichte van een particuliere investeerder.

Dating-gebaseerde applicaties hebben genomen op de talloze herhalingen over sociale media platformen recent en ze hebben bewezen zeer populair. In februari, een break-up app kennisgeving aan de gebruikers van veranderingen in de relatie een crush status kreeg 3,6 miljoen gebruikers in minder dan een week voordat het gesloten omdat een Facebook-geautomatiseerde screening systeem zou achtte het spamlike.

De dating website Zoosk begon als een Facebook app en zagen 5 miljoen unieke bezoekers in december vorig jaar, aldus ComScore. En Luv @ FirstTweet, gelanceerd in januari, wedstrijden gebruikers op basis van informatie mensen te voorzien in antwoorden op vragen over Twitter.

iWould hoopt zich te onderscheiden van de anderen door het maken van wedstrijden alleen gebeuren met die op je vriendenlijst. Online dating-industrie consultant David Evans zei dat de app lijkt een nieuwe invalshoek te bieden.

"Het is een interessant te nemen, Ik hou van de dubbel-blind situatie," zei hij.

Toch, de heer Evans voorspeld dat iWould zal dezelfde uitdagingen als de andere dating apps, inclusief de kosten van reclame gezicht als de app niet verspreid naar genoeg mensen op zijn eigen, en de one-hit-wonder valkuil.

"U gebruikt een of twee keer en dan nooit meer terug gaan naar het," zei hij. "Wat gaan ze doen om engagement te ondersteunen?"

Voor iWould om bruikbaar te zijn in de eerste plaats, het idee is om op te vangen met je vrienden. Als ze niet gebruikt, is er geen kans op een match. Aan de andere kant, als je vrienden waren om het te gebruiken en draaien mensen door hun lijsten om erachter te komen elke persoon die geïnteresseerd is in te houden, zouden ze worden waardoor een deel van de oproep van de app.

De heer Budish zei dat er vertragingen in de plaats om te voorkomen dat het verslaan van de systeem (dat ook de reden waarom lijsten worden beperkt tot tien personen).

"We wilden er een wedstrijd iets betekenen", zei hij, eraan toevoegend dat anders: "Ik zou een lijst van 500 meisjes te maken. Ik natuurlijk ben niet geïnteresseerd in alle 500. "


zondag 10 juli 2011

Weed Dating


TUNBRIDGE - Ben Wolfe was een beetje zenuwachtig, gaf hij toe, terwijl hij stond te wachten laatste zondagmiddag in Tunbridge Hill Farm voor de start van de inaugurele singles evenement, georganiseerd door het noordoosten Biologische Landbouw Vereniging van Vermont

De 35-jarige Noord-Tunbridge bewoner was gerustgesteld, maar door het feit dat de "onkruid dating" evenement was om meer dan alleen het controleren van singles elkaar.

In deze Vermont geboren draai aan speed dating, zouden de deelnemers ontmoeten elkaar in paren voor getimede periodes van zeven minuten voordat je naar hun volgende koppeling. Toch zouden deze korte ontmoetingen niet plaats over een tafel in een donkere bar of restaurant, speed dating meestal doet, maar in plaats daarvan in een rij van prei, die zij zouden onkruid als ze praatten.

"Het zou wel heel leuk om een ​​vrouw hier te ontmoeten", aldus Wolfe. 'Maar ik ben niet onder druk mezelf. Ik ben net te denken dat je om mensen te ontmoeten, terwijl u te helpen een lokale boerderij, wieden. Het zegt iets over mensen die ze willen om iets als dit te doen. Het is niet zoals een film. Het is meer interactief. "

De "speed dating ontmoet gewas meute" idee was het geesteskind van Jean en Wendy Palthey, die gekweekt in Tunbridge hebben voor 18 jaar.

"We hebben dit een jonge kerel die werkt voor ons," Jean Palthey uit, 'en hij is single en woont in Chelsea, en we waren rond een grapje dat er niet veel jonge, alleenstaande mensen hier in de buurt, dus we kwamen met dit idee. "

Helaas was hun werknemers met pech op de dag van de eerste manifestatie en kon het niet maken.

De negen deelnemers die maakte het - en betaalde $ 10 (of $ 15 voor niet-NOFA-VT-leden) voor het voorrecht van de vergadering en onkruid wieden - trokken van zo ver weg als West-Massachusetts en uit verschillende steden in Vermont, met inbegrip van Brattleboro en Orwell . Ze varieerden in leeftijd van hun vroege jaren '20 tot 50. Elke wieder droeg een naamplaatje met alleen zijn of haar voornaam en de naam van hun favoriete vruchten of groenten, die werd hun onkruid-daten achternaam.

De NOFA-VT medewerkers stapte in de geest, ook. Toen ze loodste de groep tot aan het veld, event mede-organisatoren Sarah "Kale" Heusner en Jean "Husk Cherry" Hamilton verklaarde hun bredere doelen voor het evenement, dat zij anticiperen op het uitrollen van dit jaar naar andere bereid zijn boerderijen in het hele land.

"Het is verbazingwekkend om de opwinding en de ondersteuning voor de voedings-beweging hier," zei Heusner. "Zelfs kleine bijeenkomsten als deze. We maken de gemeenschap sterker zelfs als er geen liefde wedstrijden worden gemaakt. "

Wieden en aansluiten

Na een ronde van introducties en een snelle wieden uitleg van de boer, Heusner herhaalde aan de deelnemers: "Het is niet alleen over liefde en dating, het gaat ook over het maken van vrienden en gemeenschap."

Beyond rijen dikke uien en een veld met maïs die ruisten in de lichte bries, de groep stapte om de activiteiten van wieden en verbinden.

Als onkruid getrokken opgestapeld tussen de prei, flarden van een gesprek zweefde boven de hoofden gebogen companionably dicht bij elkaar. Ze varieerden van de standaard - "Waar ben je opgegroeid? Naar school gaan? Wat doe je voor de kost "? - Tot discussies over tuinieren en landbouw, opvoeden van kinderen over waar voedsel vandaan komt, het energiebeleid en de ruilhandel als een beter economisch model voor de wereld.

Op zeven-of-zo-minuten intervallen, een kleine geit bel ging, en iedereen stond op, schudde modderige handen en verplaatst een rij naar een nieuwe wieden metgezel.

Wieden was niet nieuw voor iedereen in de groep, maar stijlen verschilde, sommige knielde terwijl anderen bukte zich, sommigen waren blootsvoets en anderen in de zware werkschoenen. Een paar deelnemers zei dat ze ten minste een deel van hun inkomen uit de landbouw. Er was ook een ingenieur, een leraar, een kunstenaar en een radio-show host.

Caitlin Henzler, 22, legde een van haar partners die wieden werkte ze als leerling-boer in Chesterfield, Massachusetts: "Ik e-mail zagen over dit en dacht dat het was het beste idee ooit," zei ze. "Ik ben al wieden voor de afgelopen maand en half, zodat u zich misschien af ​​waarom ik tijd wil besteden aan af wieden. Maar ik dacht: 'Waarom niet?' "

Alsof het beëindigen van de gedachte met haar volgende partner onkruid wieden, Henzler uitgewerkt, "Ik wil graag wiet met mensen. Mensen hebben altijd iets te delen. "

Henzler, die weg gestruikeld naar Vermont met een vriend, Tracy Husson, 23, van Northampton, Massachusetts, had gehoord over de gebeurtenis via de NOFA-VT e-mail lijst. "Ik ben op zoek naar een zeer specifiek ding (in een partner), en de landbouwgemeenschap is waar ik denk dat ik dat vind, 'Henzler gezegd. "Er zijn veel jonge boeren die er zijn, maar de boeren krijgen niet dat vaak, ze zijn op hun bedrijf."

Weed uit een beroep op Henzler om een ​​andere reden, zei ze: "Het is belangrijk om iets te doen wanneer u te ontmoeten."

Josh Schlossberg, 31, van Oost-Montpelier, die wieden was met Henzler die ronde, overeengekomen. "Het is beter om mensen te ontmoeten op gedeelde belangen en fysiek iets te doen," zei hij. "Ik heb gedaan online dating, maar dit is de eerste keer dat ik gedaan heb zoiets als dit, waar u aan meerdere mensen. Speed ​​dating is te flagrant. Dat is praktisch. "

De laatste geit bel rinkelde, en de eerste ooit (voor zover iemand wist) weed-dating event voorbij was. "Nog niet!" Protesteerde Schlossberg, op zoek naar de rij prei die hij had wieden. "Er is nog meer te doen."

Weed Notes

De modder bedekte groep volgde boer Jean Palthey rond de velden voor een snelle rondleiding door de hectare in de plantaardige productie voordat iedereen ging naar de schuur voor een aantal lichte verfrissing, met augurken en salsa Palthey had gemaakt van haar producten.

De volgende stap, Heusner legde, werd het invullen van een "onkruid note" voor iedereen die u zou geïnteresseerd zijn in gesprek met nog veel meer. De NOFA-VT personeel zou dan de notities sorteren en bezorgen ze hun beoogde ontvanger op een reactie als het gevoel was wederzijds. "Zoiets als de lagere-school Valentines," grapte Heusner.

Iedereen gefreesd over het eten en drinken en de voortzetting van hun gesprekken. De kamer gedempte onhandig wanneer een paar, het overslaan van het onkruid e-mail optie, sprong direct op het uitwisselen van telefoonnummers.

De meeste het erover eens dat, hoewel de groep was iets kleiner dan optimaal is, het was de moeite waard geweest. Val McGettigan, 42, van Westminster hoopte om het idee naar huis te nemen naar Windham County, waar ze betrokken bij een lokale duurzame-food groep genaamd de Great Falls Voedsel Hub. Een andere deelnemer, Elizabeth Frank, 50, bood aan een onkruid-dating sessie gastheer bij haar Flight Eagle's Farm in Orwell.

'Ik wist niet wat te verwachten, "aldus Carl Etnier, 47, van Oost-Montpelier. "Maar ik had plezier bezig te zijn in een veld, om onze handen in het vuil, het bouwen van een cultuur rond de landbouw. Ik bouw mijn leven rond de vooronderstelling dat we niet kunnen houden, afhankelijk van een mondiale voedselsysteem, dus ik ben op zoek naar een partner die bereid is om met mij te werken in de modder om voedsel te verbouwen voor onszelf en anderen. "

"Ik heb een keer speed dating", Etnier verder. "Het was luid in een slecht verlichte bar in Burlington, hoewel het was een soort van leuk. Je krijgt vijf minuten met elke vrouw en dan verder te gaan, schreeuwen boven de muziek. Ik heb uiteindelijk terloops uit een vrouw. Maar dit was beter. Het is iets om van te genieten alleen voor zijn eigen belang. "

Online Seznamka: 10 Psychologické Statistiky