zaterdag 12 maart 2011

Waarom vrouwen Like Ugly Mannen


In een studie die de geheimen van aantrekking ontsluit, hebben psychologen onderzocht hoe de evolutie heeft beïnvloed wat hot is en wat niet in de moderne paring en dating spel.

Voor velen zal het zo weinig verrassing. Vrouwen niet per se te gaan voor fysieke verschijning, maar eerder, macht, rijkdom en status.

"Het is niet dat ziet er niet toe doen voor vrouwen; ze gewoon is minder belangrijk dan andere dingen - in het bijzonder, signalen van geld en veiligheid", psycholoog en auteur Viren Swami gevonden.

De studie, die in zijn boek De psychologie van fysieke aantrekkelijkheid, vond ook dat we een ondiepe bos bent wanneer het aankomt op tailles.

Mensen die betrokken zijn bij een ongeluk veel meer kans om gered te worden als ze een normaal gewicht dan hun ondergewicht of overgewicht, collega's.

En als het gaat om het aantrekken van mensen, het is niet slankheid, maar de WHR - taille-heup ratio - dat is belangrijk.

Co-auteur Adrian Furnham zei hoe lager de WHR de betere, met vrouwelijke figuren, zoals die van Scarlett Johansson en Marilyn Monroe het meest wenselijk.

De heer Furnham zei de maatschappij was veranderd van de waardering van schoonheid als ruige Tarzan typen Brad Pitts perfect gepolijst.

"We hebben allemaal geëvolueerd te vinden andere mensen aantrekkelijk. Maar de signalen voor het herkennen van schoonheid zijn veranderd door de jaren heen.

"We kijken nog steeds uit voor dingen als tekenen van gezondheid; een symmetrisch gezicht is aantrekkelijk omdat mensen het associëren met gezonde mensen die de productie van gezonde kinderen.

"Deze dagen, we oordelen mensen eerst door hun lichaamsomvang en vervolgens door gezichtskenmerken.''