zondag 27 maart 2011

Jonge Amerikanen niet willen trouwen?


Door JAMIE MALERNEE

Zuid-Florida Sun-Sentinel

Fort Lauderdale - Ze heeft een master's degree in het onderwijs en een hoofd vol ambitie.

Per dag, ze is een leraar. Bij nacht, schrijft ze dramatische film scripts. Ze is ook de ontwikkeling van een non-profit organisatie begeleiding, dus een dag kan ze haar eigen baas zijn.

Haar naam is Thais Raad, en op 26, ze weet precies waar ze heen gaat in de komende jaren - en het is niet door het gangpad.

"Ik zie mezelf niet trouwen, totdat misschien, als ik meer dan 30, 'zei ze, pauzeren. "Nou dan 30."

Raad en andere 20-plussers zeggen dat de reden voor deze vertraging is simpel: tegenwoordig, het huwelijk is niet de eerste stap naar volwassenheid, het is een van de laatste. Afwerking school, het krijgen van een goede baan, en het bereiken van financiële en emotionele onafhankelijkheid zijn nu de voorwaarden - voorwaarden die ze zeggen zijn nog langer nemen om te bereiken vanwege de stijgende kosten van levensonderhoud, de generatie de neiging vast te houden aan hun ouders en hun angsten van de echtscheiding .

"Ik voel de druk van mijn grootouders,.. Ze denken dat ik krijg de oude Maar ik voel me alsof ik meer moeten worden gelegd met mijn carrière wil ik voel me meer zelfvoorzienend," zei Ronit Zargar, 27, die een vriendje, maar is op geen enkele rush naar de knoop. "Ik kijk naar het huwelijk als een laatste ding. Er is geen scheiding."

Veel jonge alleenstaanden zijn niet eens op zoek naar liefde. Een recente studie van het Pew Research Center blijkt dat meer dan een derde van de Amerikaanse singles 18 tot 29 zeggen dat ze niet op zoek naar een romantische partner.

Sommige houden niet van de dating scene. Veel gewoon niet de tijd hebben. Raad, bijvoorbeeld, had om zich te ontdoen van haar huisdier fox terrier, want ze was altijd aan het werk. Haar moeder, die heeft meer ouderwetse waarden, was teleurgesteld.

"Mijn moeder zei het hebben van een hond is een goede gewoonte voor een vriendje," zei de Raad met een lach.

In 1970 werden slechts 15 procent van de Amerikanen 25 tot 29 ongehuwd. Nu bijna de helft zijn volgens telling van 2005 nummers.

Volkstelling statistieken suggereren dat jonge volwassenen wonen in staten waar er vaak hoge kosten van levensonderhoud en een competitieve carrière markt langer te wachten om te trouwen. Statistieken tonen ook aan dat de huidige jonge volwassenen zijn minder maken, gecorrigeerd voor inflatie, dan de mensen hun leeftijd deden 30 jaar geleden.

Washington, DC, heeft de hoogste gemiddelde leeftijd voor het huwelijk in het land: 30. Florida is de oudste leeftijdsgroep van het huwelijk voor de Zuid-(27 voor mannen, 25 voor vrouwen), die niet verrast Ches Kanno, 30, een Florida bachelor. Hij zegt dat Zuid-Florida cultuur is meer informatie over feesten en de beklimming van de corporate ladder dan vestigen.

"In Zuid-Florida, moet je liefde de vrouwen hier beneden, maar ze zijn soort van oppervlakkige," zei hij. "De oudere en meer volwassen ik word, hoe kritischer ik word. Ik wil niet aan een compromis te maken."

Student Dayana Leon, 23, zei de dating proces is troebel geworden, met beide geslachten hebben om erachter te komen of een partner is de relatie materiaal of valt in de categorie van "vrienden met uitkeringen."

"Tegenwoordig? Vergeet het maar. Jongens zijn gewoon geïnteresseerd in rommelen, 'zei ze. "En met alle feminisme, je wilt gelijk met de jongens. 'Nou, als hij het kan, waarom kan ik niet?' "

Het uitstellen van het huwelijk heeft zijn voordelen, blijkt uit onderzoek. De Nationale Huwelijk Project aan de Rutgers University meldt dat, terwijl echtscheidingen zweven in de buurt van 50 procent voor alle Amerikanen, paartjes gesneden dat in de helft door te wachten om te trouwen na 25.

Wachten maakt ook een aantal financiële zin. Een onderzoek uit 2004 van de RAND Corp, een in Californië gevestigde non-profit onderzoeks-, toonde aan dat vrouwen die uitgesteld huwelijk hun loon verhoogd met een extra 4 procent per jaar voor elk jaar bleven ze single. De reden, aldus het rapport, was konden ze gemakkelijk kunnen overschakelen banen, snelheidsovertredingen promotie.

Het is niet alleen een kwestie van geld. Het gaat ook over volwassenheid.

David Wallace, directeur van advies aan de Florida Atlantic University in Boca Raton, zegt dat veel van 20-plussers van vandaag zijn niet klaar voor het huwelijk, omdat ze zijn nauw betrokken bij een andere relatie - met hun ouders. Zijn generatie, herinnert hij zich, in opstand tegen het gezag. Deze generatie is beste vrienden met mama of papa.

"Er is een nieuwe elektronische navelstreng, en het heet de mobiele telefoon. Ze zijn hun ouders acht, belt 10 keer per dag," zei hij.

Sommige kinderen zijn bijzonder nauw met een ouder als ze met hen geleefd door middel van een echtscheiding. Niet verrassend, deze jonge volwassenen voorzichtige zijn als het gaat om hun eigen romances en het nemen van een gelofte die kan leiden tot liefdesverdriet, zei Nick Wolfinger, universitair hoofddocent aan de Universiteit van Utah en auteur van "Inzicht in de Echtscheiding Cyclus."

Van de natie echtscheidingen hit een all time high in 1981 - over de tijd dat veel van 20-plussers van vandaag waren baby's. Algemeen Wolfinger zei, kinderen van echtscheiding zijn niet alleen meer kans om het huwelijk vertraging, maar ze zijn een derde meer kans om nooit te trouwen.

"Ze zien het huwelijk gunstig minder, omdat ze zien waar het hun ouders kreeg," zei hij.

Keisha Witherspoon, 26, zei dat haar ouders split had een ander effect: Tot voor kort had ze geen idee wat een gezonde relatie eruit zag. Als gevolg daarvan, het duurde enkele jaren voor haar om te leren "hoe de mensen, hoe te praten met mensen, hoe ze te respecteren en waarderen ze te behandelen."

"Ik was erg bitter en boos dat mijn vader was er nooit, en ik nam het op hen," zei ze.

Voor die jonge volwassenen denken over het huwelijk - en het risico van echtscheiding - een steeds populairder wordende baby-stap is samen leven.

"Het is bijna een proefhuwelijk wilt. Je ziet de slechte en de goede dagen," zei Amy Tomas, 26, van wie de ouders scheidden toen ze een kind was.

Tot voor kort, Tomas woonde bij haar langdurige vriendje. Ze is blij dat ze niet trouwen omdat ze uiteindelijk splitsen over "vertrouwen" kwesties.

Tussen 1990 en 2004, bijna het aantal niet-hetzelfde geslacht samenwonende paren verdubbeld in de Verenigde Staten, volkstelling gegevens laten zien. Opzichte van 1970 ramingen, de praktijk is tot 1.200 procent. Ongeveer een kwart van alle ongehuwde vrouwen 25 tot 39 zijn leven met een partner en een ander kwart heeft samengeleefd met een partner enige tijd in het verleden, volgens een rapport uit 2005 van het Nationaal Huwelijk Project.

Maar er zijn valkuilen, zei David Popenoe, co-directeur van het Nationaal Huwelijk Project aan de Rutgers University. Terwijl de meeste jonge mensen veronderstellen samenwonen verkleint de kans op echtscheiding, Popenoe zei dat niet het geval.

"Het is moeilijk te doorbreken als je al een lange tijd samenwonenden. Ze schuiven in het huwelijk," zei hij. "Het is de inertie-effect."

Popenoe waarschuwt ook dat jongeren overweldigende geloof in een "soulmate" kan zaken compliceren, omdat echte relaties zijn rommelig.

"Het probleem is, kom je erachter dat deze persoon niet zo perfect," zei hij, "dus het is makkelijk te breken en te zeggen: 'Nou, nu moet ik gaan kijken voor mijn echte zielsverwant.' "

En daar ligt het grote dilemma voor jonge volwassenen: zoveel keuzes.

Aan de ene kant, zie de huidige 20-plussers meer tijd om zich te vestigen en vind de juiste partner als een positief ding dat maakt hen sterker en sterker individuen huwelijkspartners op de lange termijn. Aan de andere, bij het ontbreken van vaste regels over wanneer te trouwen, en fluctuerende normen over relaties, sommige lidstaten toegeven verwarring terwijl het proberen om deze periode van hun leven te navigeren.

Sommige jonge volwassenen hebben gereageerd op dit alles-moet-cultuur door een terugkeer naar meer traditionele waarden. Joshua Kolkana is slechts 25, maar is al drie jaar getrouwd. Hij en zijn vrouw zijn allebei christenen die wachtten om seks te hebben totdat ze getrouwd waren.

"Er is een vrede die voortkomt uit de wetenschap, 'Ja, dit is wat de Heer wil voor ons," zei Kolkana, een middelbare school pastor. "Onze samenleving hele mentaliteit is geworden dat we onze eigen goden, dus 'Ik ga doen wat brengt mij de grootste plezier.' Voor ons, het was meer een daad van gehoorzaamheid dan, 'Is dit het verstandigste wat?' "

Raad, de 25-jarige leraar die bezig is haar carrière opbouwen, benadrukt dat ze graag trouwen op een dag. Maar voor nu, is ze gelukkig gewoon datum en is ervan overtuigd dat zij en haar generatie zullen profiteren van de extra tijd aan de heer of Miss Right te vinden.

"Mijn grootmoeder was ongelukkig in haar huwelijk, maar ze bleef voor de familie. Mijn moeder had problemen en scheidde ze. Vandaag is het niet alleen om wie je houdt of die u kunnen ondersteunen," zei ze. "Het is beide."

15 Encontros e Don'ts de filmes