maandag 13 december 2010

Oostenrijk voor het hosten van 's werelds eerste


Het evenement zou plaatsvinden in Wenen, Linz en Graz dan, zal-worden gescheidenen tot advocaten over hun rechten te raadplegen en advies in te winnen.

Het aantal echtscheidingen in Oostenrijk sloeg een all time high van 50% in 2006, met 66% van de huwelijken in Wenen eindigt in echtscheiding.

De tweedaagse beurs wordt gehouden onder het motto "nieuw begin".

Het Weens evenement vindt plaats op 27-28 oktober, met de zaterdag voorbehouden voor mannen, en zondag voor vrouwen, zodat koppels kunnen lastige ontmoetingen te voorkomen en te behouden een zekere mate van anonimiteit.

Organisator Anton Barz zegt het is een wereldprimeur en hoopt dat het zal uitgroeien tot een tweejaarlijks evenement.

"Tot nu toe organiseerde ik bruiloft beurzen, maar tijdens een gesprek met verenigingen en advocaten die mij vertelde over de moeilijkheden van een echtscheiding, ik had dit idee," zei hij.

Tot 20 exposanten tot nu toe hebben ingeschreven, niet alleen advocaten en mediators, maar ook makelaars, life-crisis deskundigen, prive-detective bedrijven en DNA-laboratoria bieden vaderschapstests.

Een bedrijf biedt therapeutische pakketreizen voor nieuw gescheiden mensen.

Er zal ook een serie lezingen over onderwerpen zoals hoe de echtscheiding van invloed op kinderen en coping als een alleenstaande ouder.

Geloof het of niet, de gekke bedragen tech en mediagiganten betalen voor starters kan uiteindelijk zinvol