zaterdag 8 januari 2011

Daters Zonder Grenzen


Er zijn meer dan 8 miljoen mensen in de stad New York. De meeste zijn ofwel te jong, te oud, te trouwen of te opgesloten tot op heden. De overige 17 hebben rare hobby's, griezelige hygiëne en slechte manieren.

Plus je hebt al geslapen met hen.

Tijd om verder te kijken dan de stadsdelen. En nee, we praten niet New Jersey. Meer en meer New Yorkers zijn op zoek naar liefde op de Europese datingsites, leven uit sprookjesachtige fantasieën van de internationale romantiek.

"Franse mannen je echt behandelen als een dame", zegt Lillian, een 42-jarige Manhattan redacteur die zich aanmeldde voor Meetic.com, de grootste dating site van Europa. "Ze wijn die je, ze eten je, ze maken je het gevoel alsof je de enige op de planeet."

Lillian beschrijft de mannen die ze op in de VS gevestigde dating sites gehaald als 'sleazy' en de real-life dating scene in New York als "onbestaande."

"Ik ga even uit - en nothin '," zegt ze.

Maar op Meetic, ze skypet met een Parijse man uit de site voor een uur per dag. Deze maand hebben ze een gemiste aansluiting - vloog ze naar Frankrijk voor vakantie op dezelfde dag dat hij naar NYC vloog voor het bedrijfsleven - nog Lillian heeft line-up twee datums met een andere Fransman Meetic lid, terwijl in Parijs.

"Ik was in gesprek met jongens in Italië, Frankrijk en Zweden allemaal tegelijk", zegt ze opschept.

Susan, een 22-jarige grad student, ook worstelde met dating lokaal, dus ze haar eHarmony parameters verbreed.

"Wat zijn de kansen dat perfecte persoon is binnen een 25-mijl straal van uw huis?" Vraagt ze.

Blijkt dat haar toekomstige echtgenoot was 3.400 mijl afstand van het leven in een klein dorp met de bevolking van 60 jaar. eHarmony gematched haar met Peter, een 30-jarige Slowaakse die in Engeland woont. Na maanden van webcampraatjes, Susan sprong de vijver voor een face-to-face.

"Ik was echt, echt zenuwachtig op het vliegtuig," herinnert ze zich. "Ik doe het niet dit soort dingen! Maar hij was zo speciaal. "

Peter stelde een paar maanden later in een romantische Engels tuin. Zij trouwden vorig jaar juni in de buurt van een meer in Aurora, New York, en hij is sinds hierheen verplaatst.

Zelfs "Real Housewives van New York City" reality ster Alex McCord en Simon van Kempen voldaan door middel van Matchmaker.com, terwijl het leven op verschillende continenten.

"Ik had al de meeste van de jongens die ik kende gedateerd en wilde tot op heden in New York", zegt Alex.

Simon, ondertussen was gebaseerd in Sydney en gepost een profiel op de Australische gedeelte van de site. Op een leeuwerik, veranderde hij zijn locatie naar New York tijdens een werkreis naar de stad.

"Ik was niet op zoek naar een New Yorkse vrouw te vinden en hier bewegen," benadrukt hij.

Nog steeds, internationale liefde de overhand en ze trouwden in 2000.

"Verwacht het wanneer je het het minst verwacht," zeggen ze. In koor.

Mark Brooks, redacteur van OnlinePersonalsWatch.com, zegt de internationale romantiek is een groeiende trend, als gevolg van singles 'toenemende pickiness over mogelijke levenspartners.

"Hoe langer het boodschappenlijstje, de verder weg moet u uw netto stemmen," adviseert hij.

Een enkele New Yorker vier jaar geleden, vloog hij naar Praag voor een Europese online dating conferentie waar hij een ontmoeting - en viel voor - een Tsjechische vrouw. Ze trouwden in april en nu in Malta wonen met twee dochters.

Het is niet alleen New Yorkers die overzeese op zoek naar liefde. Sarah Shaw, 45, beschrijft de dating scene in LA als "een nachtmerrie", dus een Franse vriend maakte haar inschrijven bij Meetic, waar ze struikelde over Pierre Dubois, een knappe Franse schilder. Ze viel in een wervelwind "fantasie" romantiek en werden al snel na het huwelijk. Pierre verhuisde naar Californië en hebben ze nu identieke tweeling meisjes.

Sarah credits Europese mannen met meer open en minder bedreigd door vrouwelijke succes dan Amerikaanse mannen. Plus er is dat buitenlandse accent.

"Je moet bereid zijn om te kijken onder elke steen", zegt ze. "In elk land."