dinsdag 11 januari 2011

Daarom checklists zijn slecht idee wanneer u alleenstaand bent en Dating


Bij het dateren, is het verleidelijk om een sjabloon voor de heer of mevrouw Rechts.

Ze hebben een goed gedefinieerde carrière, lange benen, blond haar en een voorliefde voor koffiehuizen.

Hij zal sterke armen, mooie tanden en een verlangen om te reizen.

Klinkt goed op papier, toch?

Maar hier is het probleem met die benadering: Door honen in op wat je denkt dat je wilt, beperk je je kansen voor de liefde. Te parafraseren voormalige minister van Defensie Donald Rumsfeld, zijn er onbekende onbekenden in de oorlog - en ook in de liefde. Je mag niet weet wat je wilt totdat je ermee in aanraking komen.

Als gevolg daarvan moet singles zich openstellen voor de mogelijkheden van de liefde. Jezelf beperken tot een bepaald "type" alleen forestalls uw happy end.

Er zijn vele redenen singles vastklampen aan een checklist bij het dateren. Het biedt een gevoel van controle in een anders verbijsterende ervaring, en kan een buffer worden tegen de pijn uit het verleden, ook. We denken dat dingen als:

â € ¢ Ik zal niet opnieuw worden kwetsbaar.

â € ¢ Ik zal een overgang van wat niet uit te werken in het verleden door de bescherming tegen het in de toekomst.

â € ¢ Sinds mijn laatste waardeloze vriendje was een atleet, zal ik nooit meer datum een jock.

â € ¢ Omdat mijn ex-vriendin's familie was een nachtmerrie, het is slechts kinderen vanaf hier op uit.

Natuurlijk, iedereen heeft de bagage als het gaat om relaties. Het is van cruciaal belang om achter beledigend of ongezonde patronen te verlaten door bewust te worden van hen, eventueel naar therapie en werken om te voorkomen dat in dezelfde sleur. Maar een persoon is de hoogte, atletische belangen of carrière echt het allerbelangrijkste?

Dat is waar de meerderheid van de singles blijven steken bij het zoeken naar liefde. Als we bewust worden over de werkelijke manieren waarop onze relaties uit het verleden hebben beïnvloed ons, kunnen we voorkomen dat ze met te veel invloed op het heden.

Veel van onze listmaking is het resultaat van het gezin en de maatschappelijke verwachtingen. Ons wordt verteld wie is een "goede" partner op basis van oppervlakkige kwaliteiten. Veel ouders, hoewel goedbedoeld, willen dat hun kinderen partners te vinden met kwaliteiten die zinvol zijn voor hen. Ze willen het beste voor hun kind - veiligheid - maar het kan ten koste gaan van de passie en echt je hart volgen. Trouwen met een advocaat of een model is niet per se te gaan om alles OK. Een veel beter recept voor liefde is uitzoeken kernwaarden die voor u belangrijk zijn.

Iedereen heeft zijn deal breakers. Er zijn grote jongens, zoals religie of middelenmisbruik, en subtielere degenen zoals intellectuele nieuwsgierigheid of een affiniteit voor socialiseren. Ik denk niet dat het mogelijk is om een complete tabula rasa, waar de liefde betreft, maar elke lijst moet vrij zijn van fysieke kenmerken en hebben een minimum van drie kernwaarden op. Focus op mogelijkheden, niet de verwachtingen. Planning wat iemand eruit zal zien, wie ze zal zijn en de kleur van je bruidsmeisjes jurken heeft een manier van squashen liefde mysterieuze manieren.

Ik beveel het lezen van Het Jaar van Yes door Maria Dahvana Headley. Ze stemde om uit te gaan met iedereen die haar vroeg voor een heel jaar. Raden wat er gebeurde aan het einde van het? Ze vond de ware liefde. Het leven is vreemder dan fictie.

Om alle singles die er zijn: Laat de dating sleur je naar beneden. Open je hart. Open je geest. En liefde, een dag al snel, zal je vinden.

Laura Berman, Ph.D., is een paren therapeut en directeur van Chicago's Berman Center.

Ontevreden klant klaagt dating service