zaterdag 14 juli 2012

Dating Tijdens de echtscheiding? Niet Zo Snel ...


Laten we beginnen met het slechte nieuws: Je bent op weg naar de echtscheiding. Maar het goede nieuws is dat de romantiek, liefde en, ja, zelfs een huwelijk hoeft niet te eindigen met een echtscheiding. In feite, een onderzoek van 2.000 nieuw gescheiden mensen vonden dat bijna 50 procent van de gescheiden mannen stonden te popelen om te hertrouwen, en 20 procent van de gescheiden vrouwen hoopten om hun reis te herhalen door het gangpad. Dat is inspirerend nieuws voor iedereen hoopt te worden getroffen door de pijl van Cupido weer.

Maar is uit tijdens uw echtscheiding een goed idee?

Hoewel het misschien wel waar zijn dat "is alles eerlijk in de liefde," heeft een beetje gezond verstand ook geen kwaad. En terwijl ik nooit zou willen koud water te gooien op een ontluikende romance, Ik heb een aantal wijze woorden die ik zou willen delen.

Ik heb een enorme hoeveelheid ervaring in het helpen individuen en koppels doen tijdens het scheidingsproces. En ik heb zelfs geholpen veel door de meer vreedzame en minnelijke proces van scheidingsbemiddeling, die kan iedereen redden een groot deel van de tijd, stress en geld. In het licht van deze ervaringen, hier is mijn mededogen en geïnformeerde advies als u denkt over het springen terug in de dating scene, en misschien zelfs als je bruiloft klokken luiden in de nabije toekomst te horen:

Als u bent begonnen uw echtscheiding proces eerlijk te beoordelen hoe uw scheiding of echtscheiding gaat. Is het betwiste of onbetwiste? Is het veeleisend veel van uw tijd en middelen? Is het emotioneel overweldigend? U wilt de basis leggen voor een nieuwe, sterke relatie terwijl je in een "goede plaats" emotioneel, psychologisch en misschien zelfs financieel, ook. U wilt ook in staat zijn om uw tijd en aandacht voor uw echtscheiding te wijden, want de beslissingen die je maakt gedurende deze tijd zal dit invloed hebben op voor de komende jaren. Verder nadenken over hoe je partner kunnen reageren wanneer hij of zij erachter komt dat je uit. Is dat te gaan om brandstof toe te voegen aan een zeer omstreden echtscheiding? Meer dan waarschijnlijk is het antwoord "ja".

Als u nog niet begonnen met uw echtscheiding proces, dan is het belangrijk dat u weet wat de weg eruit ziet - dus je kunt jezelf voorbereiden en zich richten op de uitkomst die je wilt. Je moet ook beseffen dat het proces kan tijdrovend en, soms uitputtend en moeilijk zijn. Immers, zelfs de meest minnelijke scheiding is nog steeds een scheiding, en het is de menselijke natuur te voelen boos, verdrietig en teleurgesteld - en soms alle drie tegelijk.

Wees ervan bewust dat er een mogelijkheid dat uw dating gedrag tijdens de scheiding kon bewaring en opvoeding problemen beïnvloeden. Uw kinderen hebben niet bereikt finaliteit en de sluiting van de echtscheiding, en de invoering van een nieuwe persoon in hun leven op dit moment wordt niet aanbevolen door een kinderpsychiater.

Ook kan bewaring en opvoeding negatief worden beïnvloed als je nieuwe vriend of vriendin heeft een twijfelachtige verleden. Dit kan nog verder te compliceren het scheidingsproces en aanzienlijk verhogen van uw juridische kosten als de focus wordt deze nieuwe persoon, in plaats van u en uw eigen scheiding.

Ik stel ook voor dat je voorzichtig zijn met het hebben van uw vriend of vriendin de nacht doorbrengen als je overnachtingen met de kinderen. Onschuldig, kunnen de kinderen reageer naar de andere ouder over de manier waarop je vriend of vriendin "stopte ze in bed" of "gaf hun ontbijt." Dit kan leiden tot een emotionele reactie van je partner en het voorkomen van schikkingsgesprekken scherpstelt op de echte problemen. Over het algemeen, als u discretie en gezond verstand en een inspanning leveren niet om je kinderen bloot te stellen aan je nieuwe vriend of vriendin, moet het geen probleem.

Nog lang en gelukkig na de tweede keer 'rond? Misschien - of toch niet

Het is interessant op te merken dat de tweede huwelijken een hoger aantal echtscheidingen dan eerste huwelijken hebben. Terwijl de reden voor deze hogere aantal echtscheidingen is niet bekend, kan het zijn dat sommige van deze tweede huwelijken kende een moeilijke start, omdat de ex-echtgenoten niet omgaan met de emotionele gevolgen van hun scheiding, en er niet echt klaar voor een andere relatie - tenminste, nog niet.

Mijn beste advies? Als het gaat om dating tijdens of kort na de scheiding, afhankelijk van zowel de wijsheid van je hart en de intelligentie van je hoofd - en niet een in plaats van de ander.