vrijdag 6 mei 2011

Blanken liever Dating Blanken Online


Amerikaanse blanken liever tot op heden de leden van hun eigen ras, terwijl de zwarten hebben meer kans op de raciale barrière te passeren om romantiek te vinden, onderzoekers suggereren.

Onderzoekers aan de Universiteit van Californië, Berkeley, de raciale voorkeuren en online activiteit van 1 miljoen profielen van de Amerikaanse geanalyseerd singles op zoek naar liefde online bij een grote internet dating service van 2009 tot 2010.

De online dating service gevraagd abonnees als ze wilden alleen datum binnen hun ras, of als ze liever iemand buiten hun ras, of als ze open stonden voor dating iemand van elk ras.

Hoofdauteur Gerald Mendelsohn en collega's zeggen dat ze ten opzichte van de online daters 'stated preferences met de mensen die ze daadwerkelijk contact.

"Degenen die zeiden dat ze onverschillig waren om de race van een partner waren het meest waarschijnlijk jong, mannelijk en zwart," zegt Mendelsohn in een verklaring.

"Blanken meer dan zwarten, vrouwen meer dan mannen en oude meer dan jonge deelnemers aangegeven een voorkeur voor een partner van hetzelfde ras."

Meer dan 80 procent van de blanken contact blanken en minder dan 5 procent gecontacteerd zwarten - een verschil dat gehouden voor jonge en oudere deelnemers.

Nos conseils pour les hommes Looking for Love