vrijdag 29 juli 2011

Een op de vier koppels Meet Online


Denemarken derde meest actieve online dating natie

Meer dan een op vier Deense paren die voldaan tussen 1997 en 2010 vonden elkaar op het internet, meldt MetroXpress krant.

Onderzoekers aan de universiteit van Oxford hebben gestudeerd online dating tendensen in 18 landen. Hun rapport toont aan dat 26,1 procent van de Deense koppels die elkaar ontmoet in de afgelopen 14 jaar voldaan door middel van online dating. Dat plaatsen Denemarken op de derde plaats.

Volgens Charlie Breindahl, die in online dating onderzoek aan de Universiteit van Kopenhagen, is er veel minder taboe vandaag rond online dating. "We zijn begonnen met het aanvaarden online dating, omdat het internet is uitgegroeid tot zo'n belangrijk deel van ons sociale leven."

Morten Wagner, oprichter en eigenaar van dating.dk, mee eens: "Toen we begonnen in 1998, dachten velen dat moest je een beetje geeky en wanhopig om online dating doen. Maar het taboe en de vooroordelen verdwijnt nu. "

Online dating kan een solide basis voor een goede relatie te creëren, omdat het mensen in staat stelt om goed te leren kennen elkaar voordat ze persoonlijk te ontmoeten, legde Breindahl. "Je krijgt de kans om enkele van de zwaardere onderwerpen die moeilijk te bespreken in een bar, bijvoorbeeld de aard van uw chronische ziekte of of je wilt of geen kinderen te bespreken."

De echte fysieke aantrekkingskracht, maar niet plaatsvindt totdat u persoonlijk te ontmoeten, zei Breindahl.

"Je kunt gemakkelijk verliefd online, maar je kunt nooit zeker of de liefde zal overleven als u daadwerkelijk te ontmoeten. Op een dating site krijgt u een goede gelegenheid om uit te zoeken die met geen potentiële, waardoor u volop gelegenheid om iets positiefs uit te halen. "