zondag 25 juli 2010

Kleine ligt op online dating site profielen


Door Ellen McCarthy

Toen hij schreef dat hij was 6 meter hoog, wat hij eigenlijk bedoelde was 5-voet-10 - geven of nemen een duim. Ze zei dat ze woog 125 pond, en ze hebben waarschijnlijk ook, maar dat was nog in de middelbare school. En natuurlijk, dat 'sales executive' bleek een telemarketeer.

Het zal niemand verbazen, die heeft geprobeerd online dating leren dat acht van de 10 mensen ergens in hun profiel, op basis van een reeks studies gefinancierd deels door de National Science Foundation.

En het was niet verbaasd Jeffrey T. Hancock, een communicatie-hoogleraar aan de Cornell University, die het onderzoek uitgevoerd in de afgelopen jaren en uitleg over de bevindingen in een webcast NSF eerder deze maand. Fabrications "zijn menselijk gedrag voor millennia rijden," Hancock zegt in een telefonisch interview. "Het is nieuwe flessen, op een manier, maar zeer oude wijn."

Leden van online dating sites routinematig wijs potentieel voor misleiding als het grootste nadeel van dergelijke diensten. Als ze niet in staat bent om non-verbale signalen te lezen, Hancock zegt, "mensen automatisch denken dat andere mensen liggen." (In feite, voegt hij eraan toe, meerdere studies hebben aangetoond dat de telefoon is de rijkste medium voor liegt: "Oh, ja, Ik ben op mijn manier ', zeg je dat nog niet het huis verlaten.)

Om erachter te komen hoeveel liggen er in de cyber-dating wereld, Hancock en zijn collega, Catalina Toma, aangeworven honderden actieve online daters in New York City, gedownload hun bestaande profielen en deze vergeleken met verifieerbare gegevens die zij had verzameld over de deelnemers door het meten van hoogtes en gewichten, het opzoeken van leeftijd en inkomen records.

De onderzoekers vonden dat terwijl de leugens werden op grote schaal, zij over het algemeen zeer klein waren - knoeien hoogte door een centimeter of twee, af te trekken 10 pond uit de schaal. Misleidingen liefst over zaken als huwelijkse staat waren zeldzaam.

Maar, zegt Hancock, "als het ging om mannen en vrouwen, het was bijna deprimerend. Het is precies het soort dingen die je zou voorspellen op basis van de evolutionaire psychologie. Mannen hebben de neiging geïnteresseerd te zijn in organen en dat is wat vrouwen over gelogen, en vrouwen vaker geïnteresseerd te zijn in de status van indicatoren en voor een groot deel van de evolutie, de hoogte was een goede status indicator - en zeker genoeg mannen gelogen in exact de juiste manier. "

Hancock had ook de deelnemers het rentetarief van de nauwkeurigheid van de verschillende delen van hun eigen profielen en geconstateerd dat de meeste wisten precies waar ze snel aan het spelen waren en los met de feiten. Maar hij heeft geen oog dergelijke onwaarheden als kwaadaardig - in feite, zegt hij, dat hij "niet helemaal zeker dat het elimineren van alle bedrog per se een goede zaak is."

"Sommige mensen noemen dat ligt een sociaal smeermiddel," verklaart Hancock. 'Laten we zeggen dat je korte bent en veel vrouwen je negeren. U fudge een beetje op en als je dat daadwerkelijk de persoon te ontmoeten, je hoopt dat je interessant genoeg dat ze het zullen kijken. "

In een andere studie, Hancock en zijn collega's ten opzichte van online dating profiel foto's met kiekjes genomen in hun labs om te zien hoe waarheidsgetrouw daters zelf visueel gepresenteerd. Gemiddeld, vrouwen foto's die gebruikt werden 17 maanden oud (lees: toen ze 17 maanden jonger), terwijl de typische mannenwereld gepost beelden die werden zeven maanden oud. Hancock is ook gebleken dat vrouwen meer kans om professionele foto's, die vaak had enkele versluierde "dressing up te gebruiken."

In een derde studie onderzocht zij de tekst van het dateren van profielen voor de patronen bij degenen die het vaakst gelogen. Wat gebeurt er in verbale communicatie, gewone leugenaars gebruikt de woorden "I" en "me" minder vaak dan normaal, onbewust distantiëren van de fabricage.

Hancock denkt dat online dating sites zijn geweven in sociale netwerken - waar mensen zijn gekoppeld aan een web van echte referenties - gevallen van overdrijving zal afnemen. Maar zelfs dan, zegt hij, nog steeds mensen zijn die waarschijnlijk een versie van hun beste zelf, zelfs als dat niet helemaal, die ze nu zijn. (Ze hebben niet echt stoppen met roken, zeggen, of verloren dat de laatste vijf pond, maar het is zeker gaat gebeuren.)

"We hebben om te zeggen wie we zijn op dit statische, dun plakje van informatie", zegt hij. "Maar we zijn dynamische, evoluerende wezens."