vrijdag 23 juli 2010

Mannen zeggen 'Ik hou van je' Sneller dan vrouwen, Study Finds


Het stereotype lijkt te kloppen als het gaat om liefde en dating voor mannen en vrouwen. Volgens een recente studie uitgevoerd door het Britse Stella Magazine en YouGov, mannen een gemiddelde van slechts zeven maanden in beslag neemt om te verklaren "I love you" naar een partner, terwijl vrouwen nemen een gemiddelde van acht maanden.

Hoewel de resultaten in tegenspraak met populaire opvattingen dat mannen over het algemeen minder gevoelig en emotioneel, terwijl vrouwen de neiging om hun emoties te dragen op hun mouwen, Oliver James, de klinisch psycholoog en auteur van de studie wijst erop dat deze bevindingen niet vertellen het hele verhaal.

James zegt dat mannen een grotere kans te krijgen "weggevaagd" door iemand verliefd vaker dan vrouwen. Hij zegt, "dit is omdat vrouwen eerder volwassen dan mannen en ontwikkelen zich tot meer keiharde, realistische en in contact met hun emoties. Dus als een man zegt: "I love you" Het is misschien zijn manier van omgaan met veel ingewikkelde, moeilijke emoties die hij niet echt begrijpt, whereas worden wanneer een vrouw zegt, zou het carry een groter gewicht. De klassieke cliche is dat mannen de liefde gebruiken om seks en vrouwen krijgen sex gebruiken om liefde te krijgen. "

De studie vond ook een verschil in datering patronen onder singles van verschillende leeftijden. Slechts een vijfde van de jonge singles hebben zich aangesloten bij internet dating sites, terwijl bijna twee derde van de mannen en vrouwen ouder dan 55 jaar zijn toegetreden. En het slagingspercentage? De oudere leeftijdsgroep is voldaan meer online data en had meer duurzame relaties. De 55-plussers voldaan met een gemiddelde van acht personen elk, en had relaties met een gemiddelde van twee per stuk.

De oudere leeftijdsgroep is ook meer experimentele als het gaat om dating, met vijfde lid worden van een organisatie en matchmaking een op de zeven singles bijwonen van een evenement. Bijna een kwart hebben geprobeerd speed dating.

Stella opdracht YouGov bijna 2.000 mannen en vrouwen van alle leeftijden en achtergronden die sedert ten minste een dag in het afgelopen jaar interview.