maandag 1 november 2010

Dating studie zegt singles met Opties Go For Hotties


Wetenschappers weten al mensen de hersenen kan worden overweldigd door de keuze, zegt bij het winkelen voor elektronica, wasmiddel - zelfs chocolade. Te veel opties kan leiden tot veel verwarring, vaak gevolgd door besluiteloosheid of snelle oordelen.

Psychologe Alison Lenton wilde erachter komen of het dezelfde psychologische staat van zijn overweldigd er gebeurt als we mensen kiezen - zoals iemand tot op heden. Lenton, die experimentele sociale psychologie aan de Universiteit van Edinburgh, en econoom Marco Francesconi van de Universiteit van Essex, besloten om deze studie door te kijken naar speed dating.

Aanvankelijk waren de wetenschappers verondersteld dat het kiezen van een potentiële partner kan verschillend zijn van het uitzoeken van zeep of chocolade, deels omdat mensen vaak denken dat ze weten wat ze willen in een partner. Maar zij vonden - net als de psychologie van het doen van aankopen in een winkel - het aantal keuzemogelijkheden zaken.

Lenton en Francesconi geanalyseerd records uit 84 verschillende speed dating evenementen die in bars en clubs in het Verenigd Koninkrijk. In totaal hebben de gebeurtenissen opgenomen 1.868 vrouwen en 1.879 mannen. In speed dating, uiteraard, keuze in overvloed. Dat is het punt: veel keuzes, veel potentieel. Tijdens de evenementen, die enkele volwassenen had ongeveer drie tot vijf minuten om te praten met elke potentiële partner en beslissen of ze wilden ze weer te zien.

Het maken van Snap Judgments

Typisch, de deelnemers aan ergens tussen de 15 en 35 mensen in een nacht. En de wetenschappers ontdekt dat wanneer er meer mensen waren om uit te kiezen, het waarschijnlijker was dat mannen en vrouwen zou oordelen over de vraag of die persoon weer gebaseerd op het uiterlijk te zien. Bij grotere speed dating evenementen, met 24 of meer potentiële wedstrijden, zowel mannelijke als vrouwelijke kiezers hadden meer kans om te beslissen op basis van "attributen die snel kon worden, geoordeeld zoals hun data 'hoogte, en of ze ondergewicht waren, een normaal gewicht of overgewicht , "zegt Lenton.

Bij kleinere speed dating evenementen, waar de deelnemers kiezen tussen 15 en 23 partners, Lenton zegt, zowel mannen als vrouwen waren meer bereid om de inspanning te leveren om meer te weten over de persoon. En er was meer te richten op attributen die zij geleerd over door te praten, zoals beroep, opleidingsniveau en of de individuele gerookte sigaretten.

Lenton zegt dat de bevindingen tonen het belang aan van de omgeving waarin mensen elkaar ontmoeten. Maar speed dating is niet de enige plaats waar beslissingen snel worden gemaakt, en vaak oppervlakkig. Lenton zegt de neiging om keuzes te maken gebaseerd op het uiterlijk te maken alleen is verergerd door online dating, waar mensen letterlijk kunnen uitpluizen duizenden foto's en profielen.

Het vinden van een echte verbinding

Mensen nodig hebben om echte ervaringen met elkaar te maken hebben als ze willen om elke vorm van echte verbinding te maken, zegt psycholoog Sheena Iyengar, een professor aan de Columbia Business School die net een boek geschreven over de keuze 'De kunst van het kiezen.

"We zijn voortdurend banen bewegen, werken veel meer uren, zodat we geen tijd hebben om echt te ontwikkelen vrienden. Dus wat ik hier voorstel, is dat het moment in ons leven wanneer we tijd hebben om vrienden, die vooral in het college en in de vroege stadia van onze carrière te ontwikkelen, het is echt belangrijk om deze goede vrienden te maken en op te hangen om ze te . "

Behoud van vrienden, zegt Iyengar, kan vaak leiden tot mensen die het maken van verbindingen met anderen, omdat ze hen te ontmoeten via hun oude vrienden en familieleden.

Maar voor degenen die graag speed dating, New York psychiater Philip Muskin zegt dat er kan worden belangrijke betekenis in slechts drie minuten. Hij wijst erop dat vrijwel iedereen heeft op een of ander moment, is op een feestje of een vergadering of zelfs op een metro-platform en iemand gezien. "Uw ogen slot voor een ogenblik, en je wilt praten die persoon", zegt hij.

En typisch, zegt hij, dat is te wijten aan een verscheidenheid van onbewuste redenen. Misschien is de persoon die doet denken aan belangrijke mensen in ons verleden, die doet denken aan een ouder, een broer of zus, een vriend, of een eerdere relatie. Volgens Muskin, kan zo'n moment van de vergadering zo diepgaand is dat hij transformeert in het begin van een werkelijk waar verbinding.