woensdag 13 juli 2011

iWould Promises Afwijzing-Free Romance


Door Katherine Bindley

Facebook is al lang een hulpmiddel voor het testen van de romantische wateren geweest, met de cyclus gaat iets als: U stuurt een vriend verzoek, krijg je toegang tot een profiel en dan je steel.

Flat out te vragen iemand of ze geïnteresseerd zijn is niet alles wat nodig is als je zo veel verzamelen via de natuurlijke van de site constructen. U kunt uw verpletteren de relatie van status, overanalyze lichaamstaal in hun foto's voor het bewijs van een significante andere, en stuur dan een schijnbaar moeiteloze bericht dat eigenlijk duurde twee uur om te componeren.

Toe te voegen aan de echte teen-dips van Facebook dating is een nieuwe app genaamd iWould, een oogje wens-lijst van soorten gelanceerd vorige maand door Columbia University MBA-afgestudeerden Jon Budish, 28, en Tariq Chaudhri, 27.

De applicatie stelt u in staat om te gaan door je vriendenlijst en overal kiezen uit een tot tien personen je zou geïnteresseerd zijn in romantisch. De applicatie kruisverwijzingen je lijst met die van je vrienden ook met behulp van de app. Als iemand die je geselecteerd je op hun lijst, zult u allebei een aankondiging van de wedstrijd.

"We proberen mensen te helpen verbinden met iemand die ze hebben een harde tijd verbinden met, iemand in je leven," Mr Budish gezegd. Betoogde hij, in plaats van ironisch genoeg, dat het starten van een relatie met iemand kan moeilijk zijn als je soort van al kennen, "Soms is dat het moeilijkste deel van dating."

De app heeft tot doel uit te sluiten de mogelijkheid van afwijzing met de bepaling dat als de rente is niet wederzijds, je geliefde nooit zullen weten: Lijsten zijn prive aan de gebruikers. Het downloaden of "smaak" van de app is openbaar al, dus je vrienden zullen weten dat je iWould gebruikt.

Hoewel de app is open voor iedereen op Facebook, is het team op dit moment gericht op marketing inspanningen om acht hogescholen en universiteiten, waaronder Cornell, Duke en Columbia. De heer Budish, die ooit werkte bij Facebook, zei een trage uitrol is een onderdeel van zijn strategie. Op dit moment, de app heeft meer dan 3.000 maandelijkse gebruikers en is verantwoordelijk voor 163 wedstrijden. Het bedrijf kreeg onlangs een waardering van $ 750.000 ten opzichte van een particuliere investeerder.

Dating-gebaseerde applicaties hebben genomen op de talloze herhalingen over sociale media platformen recent en ze hebben bewezen zeer populair. In februari, een break-up app kennisgeving aan de gebruikers van veranderingen in de relatie een crush status kreeg 3,6 miljoen gebruikers in minder dan een week voordat het gesloten omdat een Facebook-geautomatiseerde screening systeem zou achtte het spamlike.

De dating website Zoosk begon als een Facebook app en zagen 5 miljoen unieke bezoekers in december vorig jaar, aldus ComScore. En Luv @ FirstTweet, gelanceerd in januari, wedstrijden gebruikers op basis van informatie mensen te voorzien in antwoorden op vragen over Twitter.

iWould hoopt zich te onderscheiden van de anderen door het maken van wedstrijden alleen gebeuren met die op je vriendenlijst. Online dating-industrie consultant David Evans zei dat de app lijkt een nieuwe invalshoek te bieden.

"Het is een interessant te nemen, Ik hou van de dubbel-blind situatie," zei hij.

Toch, de heer Evans voorspeld dat iWould zal dezelfde uitdagingen als de andere dating apps, inclusief de kosten van reclame gezicht als de app niet verspreid naar genoeg mensen op zijn eigen, en de one-hit-wonder valkuil.

"U gebruikt een of twee keer en dan nooit meer terug gaan naar het," zei hij. "Wat gaan ze doen om engagement te ondersteunen?"

Voor iWould om bruikbaar te zijn in de eerste plaats, het idee is om op te vangen met je vrienden. Als ze niet gebruikt, is er geen kans op een match. Aan de andere kant, als je vrienden waren om het te gebruiken en draaien mensen door hun lijsten om erachter te komen elke persoon die geïnteresseerd is in te houden, zouden ze worden waardoor een deel van de oproep van de app.

De heer Budish zei dat er vertragingen in de plaats om te voorkomen dat het verslaan van de systeem (dat ook de reden waarom lijsten worden beperkt tot tien personen).

"We wilden er een wedstrijd iets betekenen", zei hij, eraan toevoegend dat anders: "Ik zou een lijst van 500 meisjes te maken. Ik natuurlijk ben niet geïnteresseerd in alle 500. "