zondag 10 juli 2011

Weed Dating


TUNBRIDGE - Ben Wolfe was een beetje zenuwachtig, gaf hij toe, terwijl hij stond te wachten laatste zondagmiddag in Tunbridge Hill Farm voor de start van de inaugurele singles evenement, georganiseerd door het noordoosten Biologische Landbouw Vereniging van Vermont

De 35-jarige Noord-Tunbridge bewoner was gerustgesteld, maar door het feit dat de "onkruid dating" evenement was om meer dan alleen het controleren van singles elkaar.

In deze Vermont geboren draai aan speed dating, zouden de deelnemers ontmoeten elkaar in paren voor getimede periodes van zeven minuten voordat je naar hun volgende koppeling. Toch zouden deze korte ontmoetingen niet plaats over een tafel in een donkere bar of restaurant, speed dating meestal doet, maar in plaats daarvan in een rij van prei, die zij zouden onkruid als ze praatten.

"Het zou wel heel leuk om een ​​vrouw hier te ontmoeten", aldus Wolfe. 'Maar ik ben niet onder druk mezelf. Ik ben net te denken dat je om mensen te ontmoeten, terwijl u te helpen een lokale boerderij, wieden. Het zegt iets over mensen die ze willen om iets als dit te doen. Het is niet zoals een film. Het is meer interactief. "

De "speed dating ontmoet gewas meute" idee was het geesteskind van Jean en Wendy Palthey, die gekweekt in Tunbridge hebben voor 18 jaar.

"We hebben dit een jonge kerel die werkt voor ons," Jean Palthey uit, 'en hij is single en woont in Chelsea, en we waren rond een grapje dat er niet veel jonge, alleenstaande mensen hier in de buurt, dus we kwamen met dit idee. "

Helaas was hun werknemers met pech op de dag van de eerste manifestatie en kon het niet maken.

De negen deelnemers die maakte het - en betaalde $ 10 (of $ 15 voor niet-NOFA-VT-leden) voor het voorrecht van de vergadering en onkruid wieden - trokken van zo ver weg als West-Massachusetts en uit verschillende steden in Vermont, met inbegrip van Brattleboro en Orwell . Ze varieerden in leeftijd van hun vroege jaren '20 tot 50. Elke wieder droeg een naamplaatje met alleen zijn of haar voornaam en de naam van hun favoriete vruchten of groenten, die werd hun onkruid-daten achternaam.

De NOFA-VT medewerkers stapte in de geest, ook. Toen ze loodste de groep tot aan het veld, event mede-organisatoren Sarah "Kale" Heusner en Jean "Husk Cherry" Hamilton verklaarde hun bredere doelen voor het evenement, dat zij anticiperen op het uitrollen van dit jaar naar andere bereid zijn boerderijen in het hele land.

"Het is verbazingwekkend om de opwinding en de ondersteuning voor de voedings-beweging hier," zei Heusner. "Zelfs kleine bijeenkomsten als deze. We maken de gemeenschap sterker zelfs als er geen liefde wedstrijden worden gemaakt. "

Wieden en aansluiten

Na een ronde van introducties en een snelle wieden uitleg van de boer, Heusner herhaalde aan de deelnemers: "Het is niet alleen over liefde en dating, het gaat ook over het maken van vrienden en gemeenschap."

Beyond rijen dikke uien en een veld met maïs die ruisten in de lichte bries, de groep stapte om de activiteiten van wieden en verbinden.

Als onkruid getrokken opgestapeld tussen de prei, flarden van een gesprek zweefde boven de hoofden gebogen companionably dicht bij elkaar. Ze varieerden van de standaard - "Waar ben je opgegroeid? Naar school gaan? Wat doe je voor de kost "? - Tot discussies over tuinieren en landbouw, opvoeden van kinderen over waar voedsel vandaan komt, het energiebeleid en de ruilhandel als een beter economisch model voor de wereld.

Op zeven-of-zo-minuten intervallen, een kleine geit bel ging, en iedereen stond op, schudde modderige handen en verplaatst een rij naar een nieuwe wieden metgezel.

Wieden was niet nieuw voor iedereen in de groep, maar stijlen verschilde, sommige knielde terwijl anderen bukte zich, sommigen waren blootsvoets en anderen in de zware werkschoenen. Een paar deelnemers zei dat ze ten minste een deel van hun inkomen uit de landbouw. Er was ook een ingenieur, een leraar, een kunstenaar en een radio-show host.

Caitlin Henzler, 22, legde een van haar partners die wieden werkte ze als leerling-boer in Chesterfield, Massachusetts: "Ik e-mail zagen over dit en dacht dat het was het beste idee ooit," zei ze. "Ik ben al wieden voor de afgelopen maand en half, zodat u zich misschien af ​​waarom ik tijd wil besteden aan af wieden. Maar ik dacht: 'Waarom niet?' "

Alsof het beëindigen van de gedachte met haar volgende partner onkruid wieden, Henzler uitgewerkt, "Ik wil graag wiet met mensen. Mensen hebben altijd iets te delen. "

Henzler, die weg gestruikeld naar Vermont met een vriend, Tracy Husson, 23, van Northampton, Massachusetts, had gehoord over de gebeurtenis via de NOFA-VT e-mail lijst. "Ik ben op zoek naar een zeer specifiek ding (in een partner), en de landbouwgemeenschap is waar ik denk dat ik dat vind, 'Henzler gezegd. "Er zijn veel jonge boeren die er zijn, maar de boeren krijgen niet dat vaak, ze zijn op hun bedrijf."

Weed uit een beroep op Henzler om een ​​andere reden, zei ze: "Het is belangrijk om iets te doen wanneer u te ontmoeten."

Josh Schlossberg, 31, van Oost-Montpelier, die wieden was met Henzler die ronde, overeengekomen. "Het is beter om mensen te ontmoeten op gedeelde belangen en fysiek iets te doen," zei hij. "Ik heb gedaan online dating, maar dit is de eerste keer dat ik gedaan heb zoiets als dit, waar u aan meerdere mensen. Speed ​​dating is te flagrant. Dat is praktisch. "

De laatste geit bel rinkelde, en de eerste ooit (voor zover iemand wist) weed-dating event voorbij was. "Nog niet!" Protesteerde Schlossberg, op zoek naar de rij prei die hij had wieden. "Er is nog meer te doen."

Weed Notes

De modder bedekte groep volgde boer Jean Palthey rond de velden voor een snelle rondleiding door de hectare in de plantaardige productie voordat iedereen ging naar de schuur voor een aantal lichte verfrissing, met augurken en salsa Palthey had gemaakt van haar producten.

De volgende stap, Heusner legde, werd het invullen van een "onkruid note" voor iedereen die u zou geïnteresseerd zijn in gesprek met nog veel meer. De NOFA-VT personeel zou dan de notities sorteren en bezorgen ze hun beoogde ontvanger op een reactie als het gevoel was wederzijds. "Zoiets als de lagere-school Valentines," grapte Heusner.

Iedereen gefreesd over het eten en drinken en de voortzetting van hun gesprekken. De kamer gedempte onhandig wanneer een paar, het overslaan van het onkruid e-mail optie, sprong direct op het uitwisselen van telefoonnummers.

De meeste het erover eens dat, hoewel de groep was iets kleiner dan optimaal is, het was de moeite waard geweest. Val McGettigan, 42, van Westminster hoopte om het idee naar huis te nemen naar Windham County, waar ze betrokken bij een lokale duurzame-food groep genaamd de Great Falls Voedsel Hub. Een andere deelnemer, Elizabeth Frank, 50, bood aan een onkruid-dating sessie gastheer bij haar Flight Eagle's Farm in Orwell.

'Ik wist niet wat te verwachten, "aldus Carl Etnier, 47, van Oost-Montpelier. "Maar ik had plezier bezig te zijn in een veld, om onze handen in het vuil, het bouwen van een cultuur rond de landbouw. Ik bouw mijn leven rond de vooronderstelling dat we niet kunnen houden, afhankelijk van een mondiale voedselsysteem, dus ik ben op zoek naar een partner die bereid is om met mij te werken in de modder om voedsel te verbouwen voor onszelf en anderen. "

"Ik heb een keer speed dating", Etnier verder. "Het was luid in een slecht verlichte bar in Burlington, hoewel het was een soort van leuk. Je krijgt vijf minuten met elke vrouw en dan verder te gaan, schreeuwen boven de muziek. Ik heb uiteindelijk terloops uit een vrouw. Maar dit was beter. Het is iets om van te genieten alleen voor zijn eigen belang. "

Online Seznamka: 10 Psychologické Statistiky