donderdag 21 april 2011

Daarom Online Dating mislukt


De volgende keer dat u inlogt op een dating site, wilt u misschien â € œmysteriousâ € toe te voegen aan uw lijst met gewenste eigenschappen, want hoe minder je weet over een potentiële partner, hoe beter.

Een nieuwe studie van romantische relaties vindt dat online daters kregen aan een andere persoon na verloop van tijd weet, hun aanvankelijk zoet begrippen zuur geworden. De onderzoekers suggereren dat opgeblazen verwachtingen kunnen leiden tot grote teleurstellingen bij de daters persoonlijk te ontmoeten. Zodra een fout is ontdekt, is de hele dag bedorven.

Fantasieën verdwijnen met kennis is een proces dat vrouwen slaat nog harder dan mannen, zegt Michael Norton van Harvard Business School en een van de auteurs van de studie.

â € œOn online data, vrouwen veel zijn, veel meer teleurgesteld dan mannen, "zei Norton. Vrouwen brengen meer voorraad in de virtuele dating wereld, omdat ze streven naar een zielsverwant, zei hij, terwijl mannen zijn meestal na een meer casual relatie.

Het is niet dat de bekendheid altijd minachting rassen, zeggen de onderzoekers. Maar gemiddeld, als je meer over iedere liefhebber, leren hoe kleiner de kans is dat je op en krijg samen met hen, Norton uitgelegd.

Online dating 101

Norton en zijn collega's, met inbegrip van Dan Ariely van MIT en Jeana Frost van Boston University, leidde de studie met de hulp van online dating services zoals eHarmony en Match.com, hoewel hij weigerde om welke specifieke degenen zeggen. â € œWe werkten met een paar van online dating bedrijven die vinden dat hun gebruikers kreeg erg ongelukkig zeer snel met online dating. En de vraag was waarom, â € zei Norton.

Om uit te vinden, lieten ze elk van 304 online daters, gemiddelde leeftijd 34, een grab-bag van ergens uit een tot en met 10 kenmerken willekeurig geselecteerd uit meer dan 200 eigenschappen verzameld van echte online daters. Elke online deelnemer beoordeeld hoeveel ze van hun potentiële date hield, alsook welke eigenschappen zij zouden ook gebruiken om zichzelf te beschrijven.

Deelnemers veel lagere ratings heeft gegeven tot mogelijke data en ook ervaren minder gelijkenis met zich mee toen ze werden getoond groter, in plaats van minder, het aantal trekjes.

De resultaten worden gedetailleerd beschreven in het januarinummer van het Journal of Personality and Social Psychology.

Meer bewijsmateriaal

Twee extra experimenten back-up van deze bevinding. In een, wetenschappers vroegen elk van 190 studenten aan een web-based enquête waarin zij werden 10 getoond eigenschappen, een voor een af ​​te ronden. Na het zien van elke eigenschap, zou onderwerpen aan te geven of die eigenschap ze ook beschreven.

De eerste eigenschap hadden een negatief versterkend effect, vonden de wetenschappers. Als proefpersonen zei dat de eerste eigenschap niet om ze te beschrijven, ze waren waarschijnlijk dezelfde van latere eigenschappen die aan hen te zeggen. Het tegenovergestelde werd gevonden als het eerste kenmerk heeft een positieve score.

â € œInevitably, IA € ™ ga om iets te vinden we dona € ™ t over eens zijn. En zodra ik vind dat een ding, dan dingen beginnen te cascade, zodat alles wat ik te leren over je opeens nu voelt meer bewijs dat we van dezelfde aard zijn en we dona € ™ t opschieten, â € zei Norton.

â € œOnce u dit proces van start te zeggen, â € ~ Ach, ita € ™ s niet goed gaat, â € ™ ita € ™ s als een lawine in principe, â € zei Norton.

In de tweede versterking van experiment, wetenschappers onderzocht twee groepen van online daters. Proefpersonen in een groep beantwoordde vragen over een aanstaande datum. De andere onderwerpen beantwoordden vragen over een datum in het verleden.

Deze resultaten toonden ook aan dat het krijgen van een persoon weten, is een echte domper voor romantiek. De scores gegeven voor een pre-data waren veel hoger dan die voor post-data. En de waargenomen mate van overeenstemming tussen de deelnemers en de data nam ook een duik na een face-to-face ontmoetingen.

Fantasie date?

Online profielen inherent voorzien in beperkte foto's van mensen, een niveau van vaagheid die is brandstof, Norton zei, voor de liefde-op zoek naar verbeelding.

â € œBecause mensen zo veel wilt om iemand te vinden, wij vinden dat ze te lezen in het profiel. Ze soort zie die persoon als een goede match voor hen, en dat ze veel gemeen hebben, â € Norton vertelde LiveScience.

â € œAnd wanneer ze eindelijk te ontmoeten in persoon, komen ze erachter ita € ™ s een gewoon mens net als iedereen. Ze uiteindelijk teleurgesteld again. €

Little White Lies toe te voegen aan de opgeblazen verwachtingen. â € OEone van de redenen waarom mensen zo optimistisch als ze lezen van deze dingen is omdat iedereen soort tinten hun profiel een beetje meer positieve dan is het misschien zou moeten zijn, â € zei Norton.

Een aparte recente studie van vier dating sitesâ € "Match.com, Yahoo Personals, American Singles en Webdateâ €" geopenbaard gemeenschappelijke FIBS in de naam van de liefde. Profielen werden bevestigd met een real-life metingen van een steekproef van gebruikers. Ongeveer de helft van de mannen hebben gelogen over hun hoogte, toevoeging van ten minste een halve centimeter aan hun gestalte, terwijl meer dan 60 procent van alle deelnemers scheef hun gewicht door vijf pond of meer.

Match tips

Norton en zijn collega's zijn het ontwikkelen van manieren om online daters te blijven geworteld in de realiteit als ze navigeren door de virtuele wereld van romantiek.

In een studie, Frost, de MIT-onderzoeker, ontwierp een online interface waarin mensen voor â € œvirtual dates.â € voldoen Bijvoorbeeld, u en een vermoedelijke datum zou elk spel een avatar en samen dwalen door een kunstgalerie. Hoewel ita € ™ s niet in de buurt een in-persoon tegenkomt, Norton zei, je kunt een gevoel te krijgen voor de vraag of de persoon is grappig of een goede luisteraar.

â € œPeople zal ook gebruik maken van hun avatars te flirten, zodat u kunt gaan een beetje dichter of een beetje verder weg, â € zei Norton.

De belangrijkste boodschap van de GroupA € ™ s studie, Norton zei, is dat mensen moeten beseffen dat de regels voor online dating en real-world uit zijn hetzelfde. In de echte wereld, â € œYouâ € ™ opnieuw aan gewend zijn moeilijk om mensen te vinden; youâ € ™ re gewend om mensen te ontmoeten en niet echt te klikken, â € zei Norton. â € œDonâ € ™ t aannemen dat omdat u inlogt op een website en er zijn al deze opties die ita € ™ s gaan elke easier.â € worden

LiveScience.Com